- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
w sumie to się "pomyłką" powinno nazywać, bo tu coś popsułam, tu cos nie wyszło..ale efket smaczny
200 g ciastek kruchych zmiksować z 60 g miękkiego masła i 1 łyżką cukru
Wyłożyć i zapiekać aż się całość porządnie zrumieni
Schłodzić . wstawić do lodówki
500 g truskawek zmiksować z 40 g cukru pudru i sokiem z 1 cytryny
podgrzać
3 – 4 łyżeczki żelatyny rozrobić (wg instrukcji na opakowaniu )
Dodać do masy truskawkowej
ostudzić
Wlać trochę śmietany kremówki
Schłodzić
Tabliczkę białej czekolady rozpuścić na parze z dodatkiem niewielkiej ilości
śmietany.
Wylać na ciasto – nie musi być równo
Masę truskawkową wylać na ciasto.
Schłodzić w lodówce
Ubić śmietanę z niewielką ilością cukru
Posmarować ciasto
Jeść
zdjęcie takie sobie
ciasto sie sypie
ale w smaku naprawdę fajne, dlatego wklejam
200 g ciastek kruchych zmiksować z 60 g miękkiego masła i 1 łyżką cukru
Wyłożyć i zapiekać aż się całość porządnie zrumieni
Schłodzić . wstawić do lodówki
500 g truskawek zmiksować z 40 g cukru pudru i sokiem z 1 cytryny
podgrzać
3 – 4 łyżeczki żelatyny rozrobić (wg instrukcji na opakowaniu )
Dodać do masy truskawkowej
ostudzić
Wlać trochę śmietany kremówki
Schłodzić
Tabliczkę białej czekolady rozpuścić na parze z dodatkiem niewielkiej ilości
śmietany.
Wylać na ciasto – nie musi być równo

Masę truskawkową wylać na ciasto.
Schłodzić w lodówce
Ubić śmietanę z niewielką ilością cukru
Posmarować ciasto
Jeść
zdjęcie takie sobie
ciasto sie sypie
ale w smaku naprawdę fajne, dlatego wklejam

