Przepis znalazła moja mama w jakiejś gazecie już dość dawno temu
zupa jest pyszna i ma bardzo ciekawy smak
Składniki:
4 małe filety z piersi kurczaka
2 szklanki wody
sól, pieprz
1/2 kostki bulionowej
100g ryżu
4 średnie banany
sok z małej cytryny
łyżeczka startego śiweżego korzenia imbiru
łyżka oliwy
4 łyżki płatków migdałowych
4 łyżki homogenizowgo twarożku
Kurczaka gotujemy w posolonej wodzie z dodatkiem kostki bulionowej. NAstępnie odcedzamy i kroimy w kostkę. Wywar odstawiamy. Banany kroimy z plasterki, kilka odkładamy, resztę miksujemy z sokiem z cytryny. Mieszamy z wywarem, dodajemy oliwę, imbir i pieprz. Gotujemy ryż i dodajemy go. Migdały prażymy lekko na patelni. Zupę nalewamy na talerz, posypujemy płatkami, nakładamy plasterki banana i łyżkę twarożku.


Składniki:
4 małe filety z piersi kurczaka
2 szklanki wody
sól, pieprz
1/2 kostki bulionowej
100g ryżu
4 średnie banany
sok z małej cytryny
łyżeczka startego śiweżego korzenia imbiru
łyżka oliwy
4 łyżki płatków migdałowych
4 łyżki homogenizowgo twarożku
Kurczaka gotujemy w posolonej wodzie z dodatkiem kostki bulionowej. NAstępnie odcedzamy i kroimy w kostkę. Wywar odstawiamy. Banany kroimy z plasterki, kilka odkładamy, resztę miksujemy z sokiem z cytryny. Mieszamy z wywarem, dodajemy oliwę, imbir i pieprz. Gotujemy ryż i dodajemy go. Migdały prażymy lekko na patelni. Zupę nalewamy na talerz, posypujemy płatkami, nakładamy plasterki banana i łyżkę twarożku.
