Tarta cytrynowa wg Neli Rubinstein

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,924
6,344
113
Również uważam to za świetny pomysł. Ciasto bardzo zyskuje na smaku i strukturze. To zresztą Twoje babeczki były moją inspiracją, ale nie trzymałam sie proporcji, tylko sypnęłam na oko, mniej więcej pół na pół....
icon_smile.gif
 

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
30,782
4,841
113
Joanno, zamachnęłam się na tę tartę, ale chciałabym żebyś rozstrzygnęła moją wątpliwość: tarka przeznaczona jest na jutrzejszy deser, czy nie za wcześnie piec ją dziś? Czy przechowanie do jutra nie wpłynie na kruchość ciasta? Jak uważasz?
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,924
6,344
113
Buko, ja lubię tarty na świeżo; "wczorajsze" już mi nie smakują, więc piekę je w dniu podania.
 

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
30,782
4,841
113
Dzieki, Joanno, tez tak wolę. Wieczorem zagniotę ciasto, do rana odpocznie.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
30,782
4,841
113

Załączniki

  • DSC00035_1.jpg
    DSC00035_1.jpg
    97.3 KB · Wyświetleń: 5
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,924
6,344
113
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
30,782
4,841
113
Krem naprawdę warty uwagi, łatwo otrzymuje się idealną konsystencję, całość z tym delikatnym ciastem - niebo.
daumen.gif

Oryginalny Neli będzie niedługo, wszyscy nabrali wielkiej ochoty na kolejną tartę.
icon_smile.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy