Tarta owocowa z kremem waniliowym

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
3
0
Oj, dobrze, że zajezałam, dodałam więc łychę pszennej i łychę ziemniaczanej, na budyniu są te dwie mąki w składzie, a to też przecie zwykły budyń ten krem
fiesgrins.gif

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
3
0
No i katastrofa, to co miało być budyniem wyszło jak zbiorowisko klusków, tarta jak tarta, nic nadzwyczajnego, a spodziewałam się czegoś niezwykłego raczej po tych zachwytach
dump.gif
icon_mrgreen.gif
na budyń ciepłam truskawki mrożone, całość dało się jeść wyłącznie wygrzebując zawartość łyżeczką z foremki
icon_lol.gif

elmagra

Member
Lis 5, 2004
574
0
0
musze sie obowiazkowo wpisac jeszcze raz. oczywiscie z zachwytem nad tym ciastem. gdybym miala pod blokiem ogrodek z jakimikolwiek !! jagodowymi owocami to musialabym ta tarte robic codziennie. tyle razy ja jadlam a jeszcze mi sie nie znudzila. kiedys jak nie chcialo mi sie robic ciasta, to maz byl tak zawziety ze sie nauczyl je robic, od tej pory ta tarte jako jedyne ciasto robi w naszym domu moj maz. no i musze dodac, ze jedna foremka to dla niego za malo. a poza tym, to jemu nawet owoce ne sa potrzebne na tym ciescie. wystarczy kruche i krem.

ponownie dziekuje za super przepis.

aha, ja daje make pszenna, nie ziemniaczana.

dodaje zdjecia:
img0021jy2.jpg

img0101fm5.jpg

Ostatnią edycję dokonał moderator:

tricomi

Member
Maj 9, 2008
1
0
0
witam, to mój pierwszy przepis z tego forum i pierwsza tarta jaką zrobiłam w życiu
jest przepyszna, na pewno będzie hitem tego lata, dziękuje za przepis
icon_smile.gif

P4090056.JPG

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Linn

Member
Wrz 17, 2004
8,842
0
0
Jak widac maslo w takich kremach wcale nie jest potrzebne.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy