- Cze 25, 2008
- 3,857
- 0
- 0
Pyszna, lekka, marzenie.
na ciasto:
nadzienie:
Mąkę posiekać z masłem i solą, dodać 2 łyżki zimnej wody i zarobić ciasto. Schłodzić w lodówce.
Ciastem wyłożyć natłuszczoną formę, piec około 10 minut w 200°C.
Twaróg rozrobić ze śmietaną i jajkami, dodać starty ząbek czosnku, posiekaną bazylię i starty żółty ser, wymieszać, przyprawić.
Na podpieczony spód położyć masę serową, piec jeszcze około 20 minut.
U mnie dziś na obiado-kolację.

na ciasto:
- 20 dag mąki
- 10 dag masła
- sól
- olej
nadzienie:
- 20 dag twarogu
- 5 dag żółtego sera
- 2 jajka
- 4 łyżki śmietany
- 1 ząbek czosnku
- gałka muszkatołowa
- pieprz ziołowy
- gałązka świeżej bazylii
Mąkę posiekać z masłem i solą, dodać 2 łyżki zimnej wody i zarobić ciasto. Schłodzić w lodówce.
Ciastem wyłożyć natłuszczoną formę, piec około 10 minut w 200°C.
Twaróg rozrobić ze śmietaną i jajkami, dodać starty ząbek czosnku, posiekaną bazylię i starty żółty ser, wymieszać, przyprawić.
Na podpieczony spód położyć masę serową, piec jeszcze około 20 minut.
U mnie dziś na obiado-kolację.

Ostatnią edycję dokonał moderator: