- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
250 g poziomek mrożonych lekko rozmrozić
wrzucić do garnka, posypać niewielką ilością brązowego cukru, dodać skórkę i sok z 1
pomarańczy . poddusić
2 listki żelatyny zalać niewielką ilością wody , odstawić na 5 minut
Po 5 minutach osączyć , wrzucić do owoców, wymieszać. owoce przetrzeć prze sitko
Ciasto wg Ainsleya (zaraz podlinkuję)
masa czekoladowa:
6 listków żelatyny rozpuścić (postąpić jw.)
400 ml śmietany kremówki zagotować (Albo mocno podgrzać)
350 g czekolady pokruszyć, zalać śmietaną i wymieszać dokładnie
dodać osączoną żelatynę
ups, nie wpisałam całego przepisu
masę z białęj czekolady przestudzić
wsypac trochę groszków czekoladowych (niekoniecznie)
wylać na ciasto
pozwolić, żeby całość się ścięła i dopiero posmarować masą poziomkową
wrzucić do garnka, posypać niewielką ilością brązowego cukru, dodać skórkę i sok z 1
pomarańczy . poddusić
2 listki żelatyny zalać niewielką ilością wody , odstawić na 5 minut
Po 5 minutach osączyć , wrzucić do owoców, wymieszać. owoce przetrzeć prze sitko
Ciasto wg Ainsleya (zaraz podlinkuję)
masa czekoladowa:
6 listków żelatyny rozpuścić (postąpić jw.)
400 ml śmietany kremówki zagotować (Albo mocno podgrzać)
350 g czekolady pokruszyć, zalać śmietaną i wymieszać dokładnie
dodać osączoną żelatynę
ups, nie wpisałam całego przepisu
masę z białęj czekolady przestudzić
wsypac trochę groszków czekoladowych (niekoniecznie)
wylać na ciasto
pozwolić, żeby całość się ścięła i dopiero posmarować masą poziomkową
![eiTe9rFr7Z6irjbbzX.jpg[img]](http://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/vg/ka/bt78/eiTe9rFr7Z6irjbbzX.jpg[img])