melmire @ 30 Apr 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=496417czyli w sumie kremowki potrzeba 270ml, dobrze licze?Dobrze liczysz
melmire @ 3 May 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=498196Uh, nastepne glupie pytanie, ciastop pieczemy osobno (w ilu stopniach?) a potem juz na upieczone dajemy mase waniliowa?A wyobrażasz sobie zajadać surowe ciasto?![]()
Piecz w 200*, jak każde kruche, aż zrobi się złocisto- pomarańczowe. U mnie to trwa ok. 30- 35 min.
Doczytałam, że będziesz robić dla teściowej............
![]()
![]()
![]()
![]()
elianka @ 2 Oct 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1032079Własnie upiekłamTeż dla teściowej![]()
Jutro próbowanie, ale wygląda bosko.
Trochę czasochłonne, ale banalnie proste.
Tylko te miary "zagęścić odrobiną maki ziemniaczanej rozpuszczonej w odrobinie zimnej wody". Szał precyzji
I zrobiłam![]()
![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.