Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Tarta ze szparagami i serem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1524038" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Tarta ze szparagami i serem</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]89065[/ATTACH]</p><p></p><p>250 g zielonych szparagów</p><p>250 g białych szparagów</p><p>sól, łyżeczka cukru, łyżka masła, łyżka soku z cytryny</p><p></p><p>pęczek pietruszki</p><p>250 g chudego sera</p><p>250 g ricotta</p><p>3 jajka</p><p>2 łyżki mąki ziemniaczanej</p><p>pieprz</p><p>starta skórka z jednej cytryny</p><p>1 prostokątne ciasto francuskie (ok 35 x20)</p><p>2 łyżki oliwki</p><p></p><p>1. Białe szparagi obieramy i obcinamy końcówki. Przy zielonych szaragach obcinamy tylko końcówki.</p><p>Gotujemy wodę z dodatkiem soli, cukru, masła i soku cytrynowego. Dodajemy białe szaragi i gotujemy 4 minuty.Dodajemy zielone szparagi i gotujemy jeszcze 3 minuty. Szaragi wyjmujemy z wody i osuszamy.</p><p>2.Pietruszkę drobno kroimy. Dodajemy obydwa sery, jajka, mąkę ziemniaczaną, solimy i dobrze pieprzymy. Wszystko mieszamy.</p><p>3.Ciasto francuskie wraz z papierem układamy w żaroodpornym naczyniu. Na ciasto wlewamy masę serową i układamy na przemian białe i zielone szparagi. Całość polewamy oliwą.</p><p>4. Pieczemy w temp 170 stopni przez 40 minut</p><p></p><p>Ps. W moim wykonaniu tarta powstała tylko z białych szparagów</p><p>Ps 2 Przepis pochodzi z programu kulinarnego - Tim Mälzer kocht!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1524038, member: 140"] [SIZE=14][B]Tarta ze szparagami i serem[/B][/SIZE] [ATTACH=full]89065[/ATTACH] 250 g zielonych szparagów 250 g białych szparagów sól, łyżeczka cukru, łyżka masła, łyżka soku z cytryny pęczek pietruszki 250 g chudego sera 250 g ricotta 3 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej pieprz starta skórka z jednej cytryny 1 prostokątne ciasto francuskie (ok 35 x20) 2 łyżki oliwki 1. Białe szparagi obieramy i obcinamy końcówki. Przy zielonych szaragach obcinamy tylko końcówki. Gotujemy wodę z dodatkiem soli, cukru, masła i soku cytrynowego. Dodajemy białe szaragi i gotujemy 4 minuty.Dodajemy zielone szparagi i gotujemy jeszcze 3 minuty. Szaragi wyjmujemy z wody i osuszamy. 2.Pietruszkę drobno kroimy. Dodajemy obydwa sery, jajka, mąkę ziemniaczaną, solimy i dobrze pieprzymy. Wszystko mieszamy. 3.Ciasto francuskie wraz z papierem układamy w żaroodpornym naczyniu. Na ciasto wlewamy masę serową i układamy na przemian białe i zielone szparagi. Całość polewamy oliwą. 4. Pieczemy w temp 170 stopni przez 40 minut Ps. W moim wykonaniu tarta powstała tylko z białych szparagów Ps 2 Przepis pochodzi z programu kulinarnego - Tim Mälzer kocht! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Tarta ze szparagami i serem
Top
Bottom