- Mar 14, 2005
- 10,541
- 0
- 36
Przepis nie jest jeszcze wyprobowany....
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
200g bialych i zielonych szparagow
1 lyzka rosolu z warzyw w proszku
1 lyzka masla
1 lyzka maki
100 ml smietany
sol, pieprz, pieprz cayenne
szczypta cukru
1/2 peczka koperku
70 g potartego sera
70 g serka naturalnego
1/2 opakowania ciasta quiche- 225g gotowego produktu
Szparagi umyc, biale obrac cale, a zielone tylko 2/3 od dolu szparaga...
Wode z rosolem zagotowac. Wrzucic szparagi i gotowac do miekkosci.--. Biale szparagi gotowac 20 min , a te zielone ok. 15 min.
200 ml wywaru ( ze szparagow) zostawic do ostygniecia...
Rozgrzac maslo, dodac make i trzepaczka dobrze zozmieszac. Podlac wywarem, doprowadzic do gotowania, az utworzy sie gladki sos.
Wmieszac smietane i ponownie podgotowac.
Dosc mocno przyprawic pieprzem i pieprzem cayanne, do smaku dodac sol i szczypte cukru.
Koperek umyc, wysuszyc i drobno posiekac. Wmieszac razem z maslem i serkiem naturalnym do sosu.
Piekarnik nagrzac do 180-200 st.
Ciasto quiche rozwalkowac i wylozyc na okragla forme
( lub- rozlozyc je na kwadratowa blache i folia aluminiowa oddzielic polowe blachy i na to dac ciasto)
Na ciescie ulozyc szparagi, polac sosem i piec ok. 25-30 min.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
200g bialych i zielonych szparagow
1 lyzka rosolu z warzyw w proszku
1 lyzka masla
1 lyzka maki
100 ml smietany
sol, pieprz, pieprz cayenne
szczypta cukru
1/2 peczka koperku
70 g potartego sera
70 g serka naturalnego
1/2 opakowania ciasta quiche- 225g gotowego produktu
Szparagi umyc, biale obrac cale, a zielone tylko 2/3 od dolu szparaga...
Wode z rosolem zagotowac. Wrzucic szparagi i gotowac do miekkosci.--. Biale szparagi gotowac 20 min , a te zielone ok. 15 min.
200 ml wywaru ( ze szparagow) zostawic do ostygniecia...
Rozgrzac maslo, dodac make i trzepaczka dobrze zozmieszac. Podlac wywarem, doprowadzic do gotowania, az utworzy sie gladki sos.
Wmieszac smietane i ponownie podgotowac.
Dosc mocno przyprawic pieprzem i pieprzem cayanne, do smaku dodac sol i szczypte cukru.
Koperek umyc, wysuszyc i drobno posiekac. Wmieszac razem z maslem i serkiem naturalnym do sosu.
Piekarnik nagrzac do 180-200 st.
Ciasto quiche rozwalkowac i wylozyc na okragla forme
( lub- rozlozyc je na kwadratowa blache i folia aluminiowa oddzielic polowe blachy i na to dac ciasto)
Na ciescie ulozyc szparagi, polac sosem i piec ok. 25-30 min.