- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0

1 opakowanie ciasta francuskiego
ser feta
1 duża cebula
papryka konserwowa
Na krem:
125 ml. śmietanki UHT 12%
1 łyżka gęstej kwaśnej śmietany
1 jajku
3 łyżki mąki ziemniaczanej
1/2 łyżeczki mielonego pieprzu
1/2 łyżeczki kminku
sól do smaku
Foremki do tarteletek wyłożyć ciastem francuskim.
Cebule pokroić w piórka, fetę i paprykę - w kostkę.
Składniki kremu dokładnie zmiksować.
Do foremek nakładać cebulę, fetę i paprykę. Zalewać kremem do wysokości 2/3 foremki ( u mnie - po 3 łyżki na foremkę).
Piec w piekarniku nagrzanym do 220 st. 20- 25 min - do zrumienienia ciasta.
Proporcje na 6 tarteletek.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: