Tatar z łososia
Przez żołądek do serca... Z tym daniem trafisz na pewno.
składniki
4 plastry wędzonego łososia
1/4 łyżeczki pieprzu
1/4 pęczka szczypiorku lub koperku
1/2 cebuli
skórka z połowy cytryny
1 łyżeczka soku z cytryny
4 łyżki kwaśnej śmietany
sposób przygotowania
Łososia, szczypiorek (koperek) i cebulę posiekać, doprawić pieprzem i sokiem z cytryny. Wymieszać i schłodzić w lodówce przez godzinę.
Śmietanę wymieszać ze skórką cytrynową i też schlodzić.
Przed podaniem, na talerzach ułożyć wieniec z łososia a środek wypełnić śmietaną.
Podawać z bagietką.
Przez żołądek do serca... Z tym daniem trafisz na pewno.
składniki
4 plastry wędzonego łososia
1/4 łyżeczki pieprzu
1/4 pęczka szczypiorku lub koperku
1/2 cebuli
skórka z połowy cytryny
1 łyżeczka soku z cytryny
4 łyżki kwaśnej śmietany
sposób przygotowania
Łososia, szczypiorek (koperek) i cebulę posiekać, doprawić pieprzem i sokiem z cytryny. Wymieszać i schłodzić w lodówce przez godzinę.
Śmietanę wymieszać ze skórką cytrynową i też schlodzić.
Przed podaniem, na talerzach ułożyć wieniec z łososia a środek wypełnić śmietaną.
Podawać z bagietką.
Ostatnią edycję dokonał moderator: