TERRINE Z NALESNIKOW O SMAKU POMARANCZOWYM

CUPIDUS

Member
Lut 8, 2007
11
0
0
crepes.JPGTerrine z nalesnikow o smaku pomaranczowym


Dla 6 osob

*Mus z pomaranczy

-6 pomaranczy
-1/2 l.soku z pomaranczy
-skorka z 2 pomarancz
-6 zoltek
-15 dkg. cukru
-3dkg. majzeny
-3 dl. zadkiej smietany

#Przygotowac ciasto jak na normalne nalesniki
#przygotowac mus z pomaranczy w nastepujacy sposob :
-zagotowac sok
-ubic zoltka z cukrem i majzena
-wlac goracy sok na ubite zoltka i wymieszac
-gotowac na malym ogniu nastepnie ostudzic
-ubic smietane i dodac do musu /wstawic na kilka chwil do lodowki/
-pokraic pomarancze wymieszac z 15 dkg.cukru i smazyc przez 1 gdz.
- skorke zapazyc goraca woda i zatrzymac do dekoracji
-wylozyc foremke papierem aluminiowym i ukladac w niej
na przemian - nalesniki i mus.
W momencie podawania udekorowac usmazonymi pomaranczami i skorka pocieta w cienkie paseczki.
# podawac z lodami i polewami.


"LEPIEJ JEST GRZESZYC,A POTEM ZALOWAC NIZ ZALOWAC,ZE SIE NIE GRZESZYLO"
roflmao_2.gif
 

Załączniki

  • crepes.JPG
    crepes.JPG
    1,002.2 KB · Wyświetleń: 0

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
ale to wygląda
icon_eek.gif
przepyszne musi być!
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,447
3,759
113
Mam pytanie - czy naleśników przełożonych musem nie trzeba zapiekać? Nazwa kojarzy mi się z potrawą zapiekaną w kąpieli wodnej. Bardzo apetycznie to wygląda....
mniam.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: