Też zupa czosnkowa (hiszpańska)

Lis 27, 2004
3,568
0
0
składniki
100 ml oliwy z oliwek extravergine
6 ząbków czosnku
4 kromki pieczywa pszennego (ja dałam bagietkę)
litr rosołu (dałam z kostki, warzywny)
sól
pieprz
4 jajka
łyżeczka papryki mielonej niezbyt ostrej
zielona pietruszka

sposób przygotowania

Na rozgrzanej oliwie podsmażyć drobno posiekany czosnek. Pokroić chleb w kostkę, zrumienić na tej oliwie. Zdjąć garnek z ognia, dodać paprykę, wymieszać. Postawić znowu na ogień, dolać gorący rosół, mieszać trzepaczką aż się chleb porozlatuje na malutki kawałeczki. Taka papa ma się zrobić.
Do każdej filiżanki na zupę wbić jajko, rozbełtać widelcem, zalać wrzącą zupą, posypać zieloną pietruszką.

I jeszcze dodam, że jest w mojej książce na Mniamie i sama Bajaderka ją pochwaliła, więc polecam...
icon_smile.gif

MzM

kido

Member
Wrz 17, 2004
365
3
18
Magda właśnie sobie przypomniałam gdzie jest moje 10 Euro .

bajaderka

Member
Wrz 14, 2004
4,063
3
0
I tu tez pochwale
icon_smile.gif

Jest genialnie prosta, a jaka pyszna! Mojemu dziecku tez bardzo smakuje i czasami robie ja na lunch jak mamy ochote na cos goracego i szybkiego
icon_smile.gif

Penia

Member
Wrz 15, 2004
376
0
0
Chwalę i ja - zupka prosta i szybka w przygotowaniu i smaczna
Dzięki tej zupce pozbyłam się uporczywego katarku, od tygodnia to moja codzienna kolacja (tylko bez jajka, bo z nim mi nie smakuje).

kido

Member
Wrz 17, 2004
365
3
18
Dobra Magda nie oddawaj mi tych 10 euro bo sobie kuoiłam bulion rybny w kostkach :mrgreen:

kido

Member
Wrz 17, 2004
365
3
18
Dawno, dawno temu na starym forum była dyskusja na temat gotowych kostek bulionowych :mrgreen: założyłaś się o 10 euro że każdy ma w domu i używa :mrgreen: a ja nie miałam :mrgreen:
P.S. Te 10 euro może być w towarze.

kido

Member
Wrz 17, 2004
365
3
18
Magda ale ja od poniedziałku mam w domu kostki bulinowe rybne jeszcze ich nie używałam :mrgreen:

kido

Member
Wrz 17, 2004
365
3
18
Ale Ty byłaś pierwsza i musisz mi oddać 10 euro a ja potem Tobie oddam :mrgreen: np. w barszczyku i suchych buraczkach.

kido

Member
Wrz 17, 2004
365
3
18
Może być w płynie i w każdej innej postaci :mrgreen:
ale ta zupa musi być super skoro taka dyskusja się toczy :mrgreen:

Johasia

Member
Wrz 14, 2004
11,744
0
0

Johasia

Member
Wrz 14, 2004
11,744
0
0
A Kido świadka ma?
icon_razz.gif

A co tam - wspaniałomyślna będę - dołożę te moje 10 Euro do jakiegoś dobrego :redwine: :mrgreen:
Bo mi i tak wystarczy satysfakcja. :mrgreen:

bjetris

Member
Paź 22, 2004
535
0
0
Fantastyczna ta zupa!!! Robiłam ją wczoraj dwa razy :dump: Bo najpierw zrobiłam wczoraj na dziś i moi to zjedli juz wczoraj, więc znowu musiałam zrobić, tym razem na dziś już na pewno. Bardzo fajny, błyskawiczny przepis. Jednak już wiem, że od razu muszą być 2 porcje, z mniejszą ilością nie ma się co bawić. Tyle czochu

Lis 27, 2004
3,568
0
0
Asiunia
icon_smile.gif
, jak nie chcesz zionac, to po zjedzeniu czosnku rozgryz ziarno kawy. Wchlania caly zapach z buzi.
icon_smile.gif

Mnie nie przeszkadza czosnek w tej zupie. I tak zazwyczaj ja jem wieczorem, a potem myje zabki i ide spac.
icon_smile.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy