- Lis 27, 2004
- 3,568
- 0
- 0
składniki
100 ml oliwy z oliwek extravergine
6 ząbków czosnku
4 kromki pieczywa pszennego (ja dałam bagietkę)
litr rosołu (dałam z kostki, warzywny)
sól
pieprz
4 jajka
łyżeczka papryki mielonej niezbyt ostrej
zielona pietruszka
sposób przygotowania
Na rozgrzanej oliwie podsmażyć drobno posiekany czosnek. Pokroić chleb w kostkę, zrumienić na tej oliwie. Zdjąć garnek z ognia, dodać paprykę, wymieszać. Postawić znowu na ogień, dolać gorący rosół, mieszać trzepaczką aż się chleb porozlatuje na malutki kawałeczki. Taka papa ma się zrobić.
Do każdej filiżanki na zupę wbić jajko, rozbełtać widelcem, zalać wrzącą zupą, posypać zieloną pietruszką.
I jeszcze dodam, że jest w mojej książce na Mniamie i sama Bajaderka ją pochwaliła, więc polecam...
MzM
100 ml oliwy z oliwek extravergine
6 ząbków czosnku
4 kromki pieczywa pszennego (ja dałam bagietkę)
litr rosołu (dałam z kostki, warzywny)
sól
pieprz
4 jajka
łyżeczka papryki mielonej niezbyt ostrej
zielona pietruszka
sposób przygotowania
Na rozgrzanej oliwie podsmażyć drobno posiekany czosnek. Pokroić chleb w kostkę, zrumienić na tej oliwie. Zdjąć garnek z ognia, dodać paprykę, wymieszać. Postawić znowu na ogień, dolać gorący rosół, mieszać trzepaczką aż się chleb porozlatuje na malutki kawałeczki. Taka papa ma się zrobić.
Do każdej filiżanki na zupę wbić jajko, rozbełtać widelcem, zalać wrzącą zupą, posypać zieloną pietruszką.
I jeszcze dodam, że jest w mojej książce na Mniamie i sama Bajaderka ją pochwaliła, więc polecam...

MzM