- Sty 27, 2006
- 4,370
- 1,776
- 113
Tilapia. Najprosciej:
drobno posiekac pietruszke, koper i szczypiorek.
czosnek starkowac i wymieszac z olejem na papke.
filety tilapii ciut posolic, obtoczyc w mace. Usmazyc z jednej strony, przewrocic i popedzlowac wierzch czosnkiem. Podsmazyc druga strone i tak samo popedzlowac czosnkiem. Chwilke poczekac, posypac zielenina i przykryc pokrywka. na minutke. Zdjac z ognia.
W sosie:
filety ryby posmazyc obtoczone w mace. Pomidory z puszki zmiksowac i wymieszac ze smietanka i szczypta cukru. Mozna dosypac platkow suszonych pomidorow. Rybe zalac sosem i dusic pokad sos sie zgestnieje.
drobno posiekac pietruszke, koper i szczypiorek.
czosnek starkowac i wymieszac z olejem na papke.
filety tilapii ciut posolic, obtoczyc w mace. Usmazyc z jednej strony, przewrocic i popedzlowac wierzch czosnkiem. Podsmazyc druga strone i tak samo popedzlowac czosnkiem. Chwilke poczekac, posypac zielenina i przykryc pokrywka. na minutke. Zdjac z ognia.

W sosie:
filety ryby posmazyc obtoczone w mace. Pomidory z puszki zmiksowac i wymieszac ze smietanka i szczypta cukru. Mozna dosypac platkow suszonych pomidorow. Rybe zalac sosem i dusic pokad sos sie zgestnieje.
Ostatnią edycję dokonał moderator: