To nie jest rissotto z kurczakiem i żółtym serem

Bahus

Member
Wrz 16, 2004
886
0
0
To nie jest rissotto z kurczakiem i żółtym serem

250 g ugotowanego ryżu
szyjka, skrzydełka, korpus
i kuper z kurczaka
3 łyżki oleju
1 szklanka bulionu instant
2 cebule
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
sól, pieprz,
szczypta cząbru
4-5 łyżek startego parmezanu
kilka gałązek natki

Mięso umyć, osuszyć, obsmażyć na łyżce oleju, podlać bulionem, dusić 15 min. Mięso wyjąć, obrać z kości, włożyć do bulionu. Cebule obrać, pokroić w ósemki, zeszklić w łyżce oleju, dodać do mięsa, wymieszać. Mąkę rozprowadzić 2 łyżkami wody, zagęścić bulion, przyprawić. Natkę umyć, osuszyć. Żaroodporną formę natłuścić resztą oleju. Włożyć ryż, polać sosem mięsnym, wymieszać, posypać serem. Zapiekać 15 min w temp. 180°C. Ozdobić natką.
 

Bahus

Member
Wrz 16, 2004
886
0
0
Ok. Już poprawiłem nazwę przepisu...ale nadal pozostało bardzo smaczne danie, które warto przyrządzić.
Bahus
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy