- Wrz 13, 2004
- 8,558
- 25
- 38
lato to czas salat i salatek, no dobrze, ale co do nich? najczesciej towarzysza im na naszym stole latwe, zdrowe i szybkie burgery
ostatnio odkrylam takie:
300g tofu
2 male cebule
100g marchewki(ja dalam troche wiecej)
2 jajka
8 lyzek maki orkiszowej
1 lyzka oliwy przedniej jakosci
szczypta curry
2 szczypty proszku chili
szczypta imbiru w proszku
sol, pieprz lub przyprawy jakie kto lubi
w blenderze rozdrobnilam tofu, cebule pokroilam w kosteczke, marchew obralam i starlam na grubych oczkach, dodalam pozostale dodatki, dobrze wymieszalam rekoma
uformowalam burgery i zostawilam je na 10 minut do odpoczecia, smazylam na zlocisty kolor na oleju
naprawde bardzo smaczne
ostatnio odkrylam takie:
300g tofu
2 male cebule
100g marchewki(ja dalam troche wiecej)
2 jajka
8 lyzek maki orkiszowej
1 lyzka oliwy przedniej jakosci
szczypta curry
2 szczypty proszku chili
szczypta imbiru w proszku
sol, pieprz lub przyprawy jakie kto lubi
w blenderze rozdrobnilam tofu, cebule pokroilam w kosteczke, marchew obralam i starlam na grubych oczkach, dodalam pozostale dodatki, dobrze wymieszalam rekoma
uformowalam burgery i zostawilam je na 10 minut do odpoczecia, smazylam na zlocisty kolor na oleju
naprawde bardzo smaczne
