Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Torcik Trianon
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="alice" data-source="post: 933686" data-attributes="member: 17"><p>Mnie niestety ten torcik rozczarował. Pomijając fakt, że roztopiona czekolada wlana do ubitej śmietany (sama czekolada, bo jak próbuje roztopić czekoladę ze śmietaną to warzy mi się) zastygła w drobinkach i wyszło coś na kształt stracatelli, to całość jak dla mnie zbyt słodko-kremowa, zwyczajnie tortowa. Co do samej masy śmietanowo-czekoladowej to znam sposób inny na tego typu krem: należy roztopić czekoladę razem ze śmietaną (całą), schłodzić pare godzin i razem ubić. Jest wówczas czekoladowy krem, którego tu nie udało mi sie uzyskać. Ciekawa jest warstwa z grylażem i nutellą tylko - warta wykorzystania gdzie indziej. Podsumowując, dobre, ale dla wielbicieli czekoladowych, kremowych ciast.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="alice, post: 933686, member: 17"] Mnie niestety ten torcik rozczarował. Pomijając fakt, że roztopiona czekolada wlana do ubitej śmietany (sama czekolada, bo jak próbuje roztopić czekoladę ze śmietaną to warzy mi się) zastygła w drobinkach i wyszło coś na kształt stracatelli, to całość jak dla mnie zbyt słodko-kremowa, zwyczajnie tortowa. Co do samej masy śmietanowo-czekoladowej to znam sposób inny na tego typu krem: należy roztopić czekoladę razem ze śmietaną (całą), schłodzić pare godzin i razem ubić. Jest wówczas czekoladowy krem, którego tu nie udało mi sie uzyskać. Ciekawa jest warstwa z grylażem i nutellą tylko - warta wykorzystania gdzie indziej. Podsumowując, dobre, ale dla wielbicieli czekoladowych, kremowych ciast. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Torcik Trianon
Top
Bottom