Witam!
Mam nadzieję że "wkupię się" na forum moimi torcikami:
Biszkopt makowy:
12,5 dag mąki
5 jajek
16 dag maku
10 dag cukru
7,5 g proszku do pieczenia
1 łyżka otartej skórki z cytryny
2 łyżki wody
Składniki utrzeć jak na zwykły biszkopt na koniec dodając mak.
Masa-oczywiście jak kto woli, u mnie tutaj:
0,5 litra śmietanki 30%
3 tabliczki białej czekolady
Czekoladę rozpuścić i ubić ze śmietaną
Dla wzrokowców:
Mam nadzieję że "wkupię się" na forum moimi torcikami:
Biszkopt makowy:
12,5 dag mąki
5 jajek
16 dag maku
10 dag cukru
7,5 g proszku do pieczenia
1 łyżka otartej skórki z cytryny
2 łyżki wody
Składniki utrzeć jak na zwykły biszkopt na koniec dodając mak.
Masa-oczywiście jak kto woli, u mnie tutaj:
0,5 litra śmietanki 30%
3 tabliczki białej czekolady
Czekoladę rozpuścić i ubić ze śmietaną
Dla wzrokowców:

