- Lip 7, 2005
- 4,947
- 0
- 36
3 gotowe cienkie spody bezowe-ja czasmi robię sama
40 dag owoców jagody,poziomki lub truskawki
ja robię bez truskawek ale daję więcej poziomek
500 ml śmietany kremówki 30 proc.
1/2 szkalnki cukru pudru
2 łyżki żelatyny
Poziomki przebrać, ułożyć na sicie,opłukać pod bieżącą wodą,osączyć, odłożyć 1/3 owoców,pozostałe włożyć do miski,zmiksować.
Słodzoną śmietanę ubić na sztywno z pudrem, połączyć ze zmiksowanymi poziomkami i rozpuszczoną żelatyną.
Na jeden spód bezowy nałożyć opaskę do tortów-można włożyć go do tortownicy,włożyć połowę masy, posypać 1/3 odłożonych poziomek.
Przykrić drugim spodem i masą, posypać połową poziomek, przykrić ostanim spodem, schłodzić,ozdobić bitą śmietaną i owocami .
40 dag owoców jagody,poziomki lub truskawki
ja robię bez truskawek ale daję więcej poziomek
500 ml śmietany kremówki 30 proc.
1/2 szkalnki cukru pudru
2 łyżki żelatyny
Poziomki przebrać, ułożyć na sicie,opłukać pod bieżącą wodą,osączyć, odłożyć 1/3 owoców,pozostałe włożyć do miski,zmiksować.
Słodzoną śmietanę ubić na sztywno z pudrem, połączyć ze zmiksowanymi poziomkami i rozpuszczoną żelatyną.
Na jeden spód bezowy nałożyć opaskę do tortów-można włożyć go do tortownicy,włożyć połowę masy, posypać 1/3 odłożonych poziomek.
Przykrić drugim spodem i masą, posypać połową poziomek, przykrić ostanim spodem, schłodzić,ozdobić bitą śmietaną i owocami .
