Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
TORT CYTRYNOWY Z BEZĄ
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="CUPIDUS" data-source="post: 466359" data-attributes="member: 3146"><p>[ATTACH=full]7135[/ATTACH]TORT CYTRYNOWY Z BEZA.</p><p></p><p></p><p></p><p></p><p>#Czas przygotowania 25 min.</p><p>#Czas pieczenia 40min.</p><p></p><p><u>Dla 6 osob</u></p><p></p><p>*<u>Masa cytrynowa </u> :</p><p></p><p>- 2 zolte cytryny</p><p>- 1 zielona cytryna</p><p>- 4 zoltka</p><p>- 15 dkg. cukru</p><p>- 3 dkg masla</p><p></p><p>*<u>Beza</u></p><p></p><p>- 3 bialka</p><p>- 15 dkg. cukru</p><p>- szczypta soli</p><p></p><p>*<u>kruche ciasto</u></p><p></p><p>- 25 dkg. maki</p><p>- 12.5 dkg. masla</p><p>- 12.5 dkg. cukru</p><p></p><p>CIASTO</p><p></p><p>Wymieszac make z maslem i cukrem</p><p>dodac troche wody </p><p>uformowac kule i wsadzic ja na godzine do lodowki.</p><p></p><p>MASA CYTRYNOWA</p><p></p><p>Zetrzec skorke z cytryn do garnka ,wycisnac sok z cytryn</p><p>dodac troche wody/tak zeby wszystko stanowilo 40 cl./-zagotowac-</p><p>Ubijac zoltka z cukrem 2 min. nastepnie dodac cieply sok z cytryn i wymieszac.</p><p>Wlac wszystko do garnka i gotowac na srednim ogniu mieszajac ciagle</p><p>jak wszystko zgestnieje zdjac z gazu ,dorzucic maslo i wystudzic.</p><p>Wylozyc ciasto do foremki, przykryc papierem aluminiowym piec przez 15 min.</p><p>(termostat 7 -210°C)</p><p></p><p>BEZA</p><p></p><p>Ubijac bialka ze szczypta soli -jak zacznie rosnac dodawac cukier i ubic na jednolita mase.</p><p></p><p>Wyjac ciasto z piekarnika wylozyc na nie mase cytrynowa a na mase wylozyc ubite bialka.</p><p>Wsadzic do piekarnika i piec przez 20 min. zmniejszajac termostat do 5.</p><p><span style="font-family: 'Fixedsys'"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Fixedsys'"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Fixedsys'"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Fixedsys'"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Fixedsys'"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Fixedsys'"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Fixedsys'"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Fixedsys'"><span style="font-size: 15px">&quot;<span style="color: #FF0000">JEDZ TAK ABY SIE NAJESC A NIE ZEBY POKAZAC INNYM W JAKI SPOSOB JESZ&quot;</span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="CUPIDUS, post: 466359, member: 3146"] [ATTACH=full]7135[/ATTACH]TORT CYTRYNOWY Z BEZA. #Czas przygotowania 25 min. #Czas pieczenia 40min. [U]Dla 6 osob[/U] *[U]Masa cytrynowa [/U] : - 2 zolte cytryny - 1 zielona cytryna - 4 zoltka - 15 dkg. cukru - 3 dkg masla *[U]Beza[/U] - 3 bialka - 15 dkg. cukru - szczypta soli *[U]kruche ciasto[/U] - 25 dkg. maki - 12.5 dkg. masla - 12.5 dkg. cukru CIASTO Wymieszac make z maslem i cukrem dodac troche wody uformowac kule i wsadzic ja na godzine do lodowki. MASA CYTRYNOWA Zetrzec skorke z cytryn do garnka ,wycisnac sok z cytryn dodac troche wody/tak zeby wszystko stanowilo 40 cl./-zagotowac- Ubijac zoltka z cukrem 2 min. nastepnie dodac cieply sok z cytryn i wymieszac. Wlac wszystko do garnka i gotowac na srednim ogniu mieszajac ciagle jak wszystko zgestnieje zdjac z gazu ,dorzucic maslo i wystudzic. Wylozyc ciasto do foremki, przykryc papierem aluminiowym piec przez 15 min. (termostat 7 -210°C) BEZA Ubijac bialka ze szczypta soli -jak zacznie rosnac dodawac cukier i ubic na jednolita mase. Wyjac ciasto z piekarnika wylozyc na nie mase cytrynowa a na mase wylozyc ubite bialka. Wsadzic do piekarnika i piec przez 20 min. zmniejszajac termostat do 5. [font=Fixedsys][size=4] "[COLOR=#FF0000]JEDZ TAK ABY SIE NAJESC A NIE ZEBY POKAZAC INNYM W JAKI SPOSOB JESZ"[/COLOR][/size][/font] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
TORT CYTRYNOWY Z BEZĄ
Top
Bottom