Tort kokosowo-ananasowy Piňa Colada

Agata

Member
Paź 7, 2005
1,214
1
0
janie @ 14 Oct 2006 napisał:
index.php?act=findpost&pid=378204Agatko, najpiękniejszy jest oryginał Iwciowy, ale mnie nigdy nie chce taki wyjść... buuuu
No masz
strafe.gif
jak mówię że przepiękny to przepiękny i basta
icon_exclaim.gif
Teraz sobie kilka razy dziennie tu wchodzę żeby popatrzeć
rofl.gif

julia

Member
Sie 30, 2006
533
0
0
No wiec i ja sie skusilam i zrobilam, no i oczywiscie nie bylabym soba gdybym cos nie zmienila otoz: pierwsza warstwe kremu zrobilam jak przykazano, natomiast na druga warstwe kremu polozylam drobniutko pokrojone ananasy. Efekt byl taki, ze goscie powiedzieli o nim ananasowo-kokosowy, a nie odwrotnie
icon_lol.gif
Wszystkim bardzo smakowal i nic nie zostalo, choc dla mnie osobiscie byl za ciezki i nastepnym razem zamiast masla uzyje bitej smietany (chyba wyjdzie)
gruebel_2.gif
Dzieki8 Pina Colada. A wygladal tak:
dscf6028gd0.jpg

Juta24

Member
Wrz 27, 2006
105
0
0
janie jak pieczesz biszkopt przy średnicy 28 na ile udaje ci się go przekroić 2 lub 3 razy???Czy komuś sie udało z tego przepisu oczywiście przekroić na 3 razy przy średnicy 28???Pozdrawiam

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Trzymam na zyczenie
daumen.gif
icon_lol.gif

Zula

Member
Kwi 30, 2006
623
0
0
Tort jest bardzo smaczny,
dziękuję za przepis
anbetung.gif
wink.gif

niva1

Member
Sty 20, 2007
19
0
0
Chcialam uzyc gotowych spodow biszkoptowych, slyszalam ze dobe sa z "biedronki",wiecie cos moze gdzie jeszcze sa dobre? Mam nadzieje ze to ne bedzie mialo wiekszego wplywu na efekt finalny

GosiaM

Member
Mar 23, 2005
3,267
0
0
Juta24 @ 4 Nov 2006 napisał:
index.php?act=findpost&pid=388786janie jak pieczesz biszkopt przy średnicy 28 na ile udaje ci się go przekroić 2 lub 3 razy???Czy komuś sie udało z tego przepisu oczywiście przekroić na 3 razy przy średnicy 28???Pozdrawiam
Piekłam biszkopt z tego przepisu tydzień temu, co prawda do innego tortu, ale spokojnie przekroiłam go na 3 części.

zunia

Member
Cze 11, 2008
115
0
0
Witam, robiłam ten tort, masa nie była taka biała, ale to chyba wina masła, ale ogólnie tort bardzo mi i gościom smakował. Poniżej zdjęcie, ozdoby kupne to tylko te perełki, kwiatki i listki robiłam sama. Tort naprawdę smakowity.

Załączniki

• magda_012.jpg
    magda_012.jpg
    973.9 KB · Wyświetleń: 0

granola

Member
Lis 12, 2007
304
0
0
lubie wiorki ale nie bardzo mi one "szly" w masie a tak poza tym dobry i wart zrobiena,
nastepnym razem zastapie je moze smietanka kokosowa o ile gdzies ja dostane
gruebel_2.gif

agaciorek

Member
Sie 5, 2008
1
0
0
Dziewczyny poradźcie,
czytam i zastanawiam się tylko - czy jak zrobię tort w piątek, to nic mu się do soboty w lodówce nie stanie? Nie skamienieje ?
icon_smile.gif
lecker.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy