Tort lekki i pyszny

Nesia

Member
Cze 22, 2005
640
1
16
Zawalczylam- tort wysmarowany siedzi w lodowce, kuchnia wyczyszczona, jeszcze tylko jutro raniutko udekorowac i dzieciaki moga smarowac sie :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Hihihiiiii- masa jest wspaniala :!: :!: - leciutka, puszysta, smaczniusia :daumen:

W weekend robie powtorke z rozrywki- dla rodziny- sprobuje moze dodac wiecej serka :dump: :dump: :dump:

teraz tylko modlic sie, zeby nam pradu nie odcieli, lodowka nie siadla itp ;) ;) ;) ;)

Hichotka

Member
Lut 8, 2005
11,323
0
0
no to czekam na relację zdjęciową :lol: :lol: :lol:

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Nesia i było tak panikować : :twisted:

Foty dawaj :mrgreen:

:cheers:

Nesia

Member
Cze 22, 2005
640
1
16
Ufff...i po wszystkim :mrgreen:

Tort wyszedl :mrgreen: ....masa wspaniala...biszkopt przekroilam tylko na 2 czesci, bo dzieciakom tak latwiej go wsunac :lol: :lol: :lol: ........na jeden polozylam brzoskwinie, potem mase i galaretki ( wisniowa i ananasowa).....

dekoracje- no coz, na to pozwolil klimat :roll: :roll: ....wczoraj wieczorem naprodukowalam rozne ozdobki z czekolady, ale dzisiaj za nic nie chcialy stac.....po kilku minutach wiotczaly i wyobrazam sobie tylko co by sie dzialo z nimi po pol godziny..........z kolorowymi drazetkami trafilam 100%- najwiekza ucieche z nich mialy dzieciaki- wybieraly je palcami z tortu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nadprogramowa mase uzylam do cupcakes :mrgreen: :mrgreen:

A teraz zdjecia- nie badzcie za okrutne, to moje poczatki ;) ;) ;)

_612424_n.jpg

_612425_n.jpg

i tort z jubilatem ;)
_612426_n.jpg

Nesia

Member
Cze 22, 2005
640
1
16
No i dziekuje wam bardzo za dobre slowa, cierpliwosc i wsparcie :blume2: ......specjalne podziekowania naleza sie tez naszej Elce- mistrzyni tortowej, ktora molestowalam na pw od kilku dni :blume:

Hichotka

Member
Lut 8, 2005
11,323
0
0
o jaki fajny kolorowiutki Ci wyszedł :lol: akurat pod gusta dzieciaczków :lol: :lol: :lol:
cieszę się, że się udało :lol: :lol: :lol:

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
Nesiu śliczny torcik!! żebyś ty widziała moje początki... :lol: jeszcze sie nie skończyły w dziedzinie ozdabiania tortów ;) Dzidzia widzę w pełni zadowolona a to najważniejsze

Nesia

Member
Cze 22, 2005
640
1
16
dzieki dziewczyny :mrgreen:

a kolorowiutki to on MUSIAL byc...... ;) ;) ;) ;) ...toz to dwulatkom smakuje najbardziej..... :lol: :lol: :lol:

Na sobote bede robila wersje bardziej elegancka- na przyjecie rodzinne :mrgreen: ....postaram sie pochwalic i ta wersja :mrgreen:

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Ale superowo kolorowy :mrgreen:

A ta "róża" : Jak to się robi :

Nesia

Member
Cze 22, 2005
640
1
16
Ilona- ta roza to swieczka urodzinowa.......podpala sie ja w srodku, ona otwiera platki a tam sa male zapalone swieczuszki, a potem kreci sie i leci muzyczka Happy Birthday........ :lol: :lol: - full wypas, jak to sie teraz mowi :lol: :lol: :lol: :lol: - to byla niespodzianka z przedszkola ( ja bym wybrala troche inny kolor niz rozowy dla swojego MEZCZYZNY :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
To ja o takich cudach nie słyszała :oops:

:mrgreen:

Hichotka

Member
Lut 8, 2005
11,323
0
0
a tak wygląda w przekroju ten tort :lol:

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
O mamo :shock:

Idę po śniadanie, bo nie dam rady...

8)

reniam

Member
Lut 17, 2006
592
0
0
Zrobiłam ten tort na urodziny córci i znikał błyskawicznie.
Przepis poszedł do ludzi .Hichotko dziękuję
bussi.gif

LeNinka

Member
Sie 14, 2005
944
0
0
Zrobiłam w sobotę- PRZE-PY-SZNY !!!!
anbetung.gif
Dziękuję za przepis
anbetung.gif

Lekki, trochę kwaskowy od malin, poezja!
icon_razz.gif
. Jak znajdę chwilę, to zdjęcie wkleję
icon_razz.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy