Tort lekki i pyszny

Lis

Member
Lip 29, 2005
13,335
0
36

Graz

Member
Gru 2, 2004
13,816
1
38
No ale jednak byłabym pewniejsza, gdyby Hihot jeszcze raz potwierdziła
icon_mrgreen.gif

Hichotka

Member
Lut 8, 2005
11,323
0
0
Potwierdzam
icon_smile.gif
Maliny mrożone zachowują się w tej masie bosko. Pod jednym warunkiem Graz-ku, że dasz je jak są zamrożone jak kamyczki
icon_smile.gif

Graz

Member
Gru 2, 2004
13,816
1
38
O, jak dwie osoby zapewniaja, to juz jest to bardziej pewne
icon_smile.gif

Tak sobie jeszcze Hihotko pomyślałam, że może by tak każdą zamrożoną na kamyczek malynę wrzucic do galaretki, może by sie jeszcze lepiej trzymała (tak jak Ty robiłas to z wisniami)

Jutro robie ten tort dla Wojtka na urodziny
icon_smile.gif

Hichotka

Member
Lut 8, 2005
11,323
0
0
Graz @ 18 Jan 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=649889O, jak dwie osoby zapewniaja, to juz jest to bardziej pewne
icon_smile.gif

Tak sobie jeszcze Hihotko pomyślałam, że może by tak każdą zamrożoną na kamyczek malynę wrzucic do galaretki, może by sie jeszcze lepiej trzymała (tak jak Ty robiłas to z wisniami)

Jutro robie ten tort dla Wojtka na urodziny
icon_smile.gif
można wrzucić i do galaretki jasne
icon_smile.gif
ja oprócz wiśni robiłam tak i z truskawkami mniamć
icon_smile.gif

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
3
38
Ja przedwczoraj robiłam z tą masą tort dla bratanka, masa wszystkim bardzo smakowała ale ponieważ tort składałam na miejscu u jubilata ( w domu wycięłam sobie części z biszkoptu) a nie mieli tam żadnych owoców, do masy dodałam galaretkę malinową i pokrojone w kostkę ananasy. Ale jednak brakowało mi tam malin albo innych kwaskowatych owoców, do lekkiego usztywnienia masy dodałam żelatyny rozpuszczonej w niewielkiej ilości wody, bo nie lubię posmaku śmietanfiksów, a masa musiała być usztywniona, bo urodziny były wczoraj.
Niestety zapomniałam zrobić zdjęcie tortu w przekroju, jest tylko w całości, pokazuję, choć to nie ideał
fiesgrins.gif

Załączniki

• tort_samolot_023.jpg
    tort_samolot_023.jpg
    37.5 KB · Wyświetleń: 0

andy8

Member
Mar 15, 2007
79
0
0
Beatko super tort,jubilat był pewnie bardzo zadowolony czym rozsmarowałaś tak równiutko masę bo mnie jakoś tak się nie udaje,zgodzę się z tym że żelatyna do kremu jest tu wskazana
icon_razz.gif

Sinistra

Member
Lut 21, 2005
16,701
3
38
eek2.gif

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
3
38
Andy, niestety nie udało mi się ładnie rozsmarować masy po wierzchu, tort wyglądał ohydnie, musiałam więc zagnieść masę z pianek marshmallows , zanim położyłam masę z pianek tort wyglądał tak:

Załączniki

• tort_samolot_007.jpg
    tort_samolot_007.jpg
    34.5 KB · Wyświetleń: 0

Graz

Member
Gru 2, 2004
13,816
1
38
Ohydnie to chyba za duzo powiedziane
icon_smile.gif

całkiem fajnie wygladał - przeca to tort robiony recami, a nie maszyną, miał prawo byc troche nierówny.

Hichotka

Member
Lut 8, 2005
11,323
0
0
o ja Cię Beatko toć to mistrzostwo świata
icon_eek.gif
cudny wyszedł no cudny
mniam.gif

asika

Member
Wrz 20, 2004
13,897
0
0
pieke na urodziny synka jutro - podnosze

ma byc niebieskiten tort - musze dodac barwnika i czerwony w srodku? bedzie okropny prawda?

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Linn

Member
Wrz 17, 2004
8,842
0
0
Torty dla dzieci maja zwykle kontrastowe kolory. Co innego tort dla romantycznej nastolatki.

Nesia

Member
Cze 22, 2005
640
1
16
Po 2 latach znowu wracam do tego ciacha- tort będzie na 4 urodziny synka( ale ten czas leci).
Tym razem świętujemy w Polsce,więc użyję poziomek i jagód
icon_mrgreen.gif

karibe

Member
Wrz 22, 2007
563
0
0
Kolejna odsłona tego torcika tym razem urodzinowo - samochodowa jak zwykle PRZEPYSZNY!!!!!!!!

Załączniki

• torcik.jpg
    torcik.jpg
    40.2 KB · Wyświetleń: 0

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy