Tort lodowo-bezowy z okruchami migdałów i czekolady

Paulinka

Member
Wrz 18, 2004
4,774
0
0
Ja myślę że przez to, że to będzie zwykła mrożona bita śmietana, to moze za twarde wyjść. No i na pewno mniej puszyste i słodkie.

Nie ryzykowałabym :lol:

AgusiaH

Member
Wrz 20, 2004
3,054
1
0
Silver mysle, ze Paulinka ma racje - bezy musza byc.
icon_smile.gif

Dla mnie ten tort jest bardziej pracochlonny niz dla was, bo ja musze najpierw bezy wyprodukowac. Tu w sprzedazy nie ma niestety.

Miranda

Member
Lut 17, 2005
1,593
0
0
Agusiu, tort jest genialny. Podano go na koniec przyjęcia, kiedy wszyscy już byli opchani do granic możliwości, a i tak zniknął. Teść opowiada o nim sąsiadom. Goście zachwyceni. Dziękuję Ci za ten przepis, i dziękuję Malgosimi za namówienie mnie na zrobienie tego cuda.[/i]

Małgoś.dz.

Member
Paź 25, 2004
4,687
1
0
Zrobiłam. :banana: :banana:
Moją dietkę szlag trafił. :mrgreen:

Agusiu, torcik jest przeeeeepyszny.
Ja co prawda zrobiłam błąd :dump: bo zamiast dodać zgodnie z przepisem ciemnej czekolady - dałam mleczną i wyszło baaardzo słodkie.
Następnym razem badzie na pewno ciemna.

tortlodowobezowy36jh.jpg

Paulinka

Member
Wrz 18, 2004
4,774
0
0
Mój wyszedł dość twardawy, ale i kruchy (trzeba było delikatnie kroić). Szybko też się rozpuszczał. Ale był tak pyszny że marzy mi się powtórka
icon_smile.gif

Miranda

Member
Lut 17, 2005
1,593
0
0
Popełniłam jeszcze raz, teraz tylko muszę czekać te nieszczęsne 5 godzin. Mało jest rzeczy lepszych na taki upał.

Malinna

Member
Paź 22, 2004
1,819
0
0
Ten torcik kusi mnie już tyyyyle czasu!
Ale mam zamrażalnik jak pudełko od butów i wiecznie pełny. Gdzie ja podzieję te wszystkie klamoty z zamrażalnika na 5 godzin?????

A torcik chcę i pożądam. I co? :cry: :cry: :cry:

silencia

Member
Wrz 13, 2004
814
0
0
nooo ja tez sie skusze
zrobie dzisiaj albo jutro
icon_razz.gif

ale chyba dzisiaj .. .zaraz lece do sklepu po bezy
icon_smile.gif

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
Agusiu, tort jest genialny. Podano go na koniec przyjęcia, kiedy wszyscy już byli opchani do granic możliwości, a i tak zniknął. Teść opowiada o nim sąsiadom. Goście zachwyceni. Dziękuję Ci za ten przepis, i dziękuję Malgosimi za namówienie mnie na zrobienie tego cuda.[/i]
Ach , jak sie ciesze! No to teraz sama musze zrobic, bo wstyd sie przyznac, ale polecalam w ciemno :mrgreen: (ale nie mialam watpliwosci, ze przepis Agusi, i to taki, bedzie bomba
icon_smile.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy