- Kwi 24, 2007
- 3
- 0
- 0

Ciasto:
30 dag maku(sparzyć i zmielić)
8 jajek
1 szklanka cukru
garść kaszy manny
zapach migdałowy
Masa:
1\2 l mleka
1 i 1\2 kostki masła lub margaryny
2 łyżki mąki pszennej
2 łyzki mąki ziemniaczanej
niepełna szklanka cukru
cukier waniliowy
Ciasto:
Żółtka utrzeć z cukrem, dodać sparzony i zmielony mak, kaszę mannę(suchą) i zapach.Na koniec ubitą pianę z białek.
Masa:
w częsci mleka rozbić obie mąki , a resztę mleka zagotować. Do gotujacego sie mleka wlac rozbite maki i ugotowac budyn czesto mieszajac. Zostawic do wystudzenia. Masło utrzeć z cukrami , dodawac po lyzce wystudzonego budyniu .
Upieczone i wystudzone ciasto przekroic na 3 czesci, smarowac masa.
Srodkowa czesc mozna posmarowac dzemem z czarnej porzeczki.
Udekorowac.
Tutaj z masą makową.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: