Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tort mascarpone
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote=".agatka." data-source="post: 1186243" data-attributes="member: 12156"><p>Do biszkoptu bez proszku daję zawsze tyle mąki, czyli niewiele. On ma być lekki i niezbity. </p><p></p><p>To nie jest płynne, jak się białka dobrze ubije, doda te ubite żółtka, a na koniec mąkę, to cały czas masa jest sztywna. Bo jak mąki za dużo, to przy mieszaniu całą strukturę szlag trafi. Jak nie ma proszku to nie będzie miało siły urosnąć jak będzie za ciężkie.</p><p>Ja nie wyobrażam sobie dać szklankę cukru i szklankę mąki do biszkoptu z 4 jaj na przykład. Bez proszku raczej nie urośnie.</p><p>Każde ciasto trzeba faktycznie obserwować.</p><p>U mnie na biszkopcie robi się zawsze skorupka, która trzyma wszystko od góry.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE=".agatka., post: 1186243, member: 12156"] Do biszkoptu bez proszku daję zawsze tyle mąki, czyli niewiele. On ma być lekki i niezbity. To nie jest płynne, jak się białka dobrze ubije, doda te ubite żółtka, a na koniec mąkę, to cały czas masa jest sztywna. Bo jak mąki za dużo, to przy mieszaniu całą strukturę szlag trafi. Jak nie ma proszku to nie będzie miało siły urosnąć jak będzie za ciężkie. Ja nie wyobrażam sobie dać szklankę cukru i szklankę mąki do biszkoptu z 4 jaj na przykład. Bez proszku raczej nie urośnie. Każde ciasto trzeba faktycznie obserwować. U mnie na biszkopcie robi się zawsze skorupka, która trzyma wszystko od góry. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tort mascarpone
Top
Bottom