Tort ormiański

imamcia

Member
Lis 29, 2005
2,398
0
36
ups, przypomniało mi się, że nic nie napisałam, a zrobiłam. No więc tak: dla mnie bomba! ale faktycznie im dłużej stoi, tym lepszy, goście pożarli razem ze mną, dzieci, jako, że nie przepadają za smakiem kawy, "uszczknęły" tylko, dostało mi się, że zepsułam tą kawa takie dobre ciasto, hm..... jak nie moje dzieci????? Ale ogólnie polecam, tylko ja uwielbiam w swoim gotowaniu błyskawiczne efekty, a tu na efekty trzeba czekać i to jest błąd w tym torcie
gruebel_2.gif
 

ewalukas

Member
Sie 24, 2006
9,664
0
0
No faktycznie ciężko czekać prawie tydzień, ale przyznasz że warto
icon_mrgreen.gif
Bardzo się cieszę, że ktoś oprócz mnie zrobił to przepyszne ciasto
icon_lol.gif

U nas w święta też jako pierwsze zniknęło to ciasto
icon_rolleyes.gif
Nawet mój nie kawowy tato pochłaniał go aż mu się uszy trzęsły
icon_lol.gif

Ja mam swojego pół zamrożonego
fiesgrins.gif
 

bb-m

Member
Sty 14, 2006
16
0
0
upiekłam w sobote, jedliśmy w drugi dzień świąt, ale nie rzucił mnie na kolana
spróbuje zrobić jeszcze raz, ale przełoże go kremem karpatka a na wierzch zamiast czekolady wyleje gotowane orzechy w miodzie i maśle
 

ewalukas

Member
Sie 24, 2006
9,664
0
0
bb-m @ 31 Dec 2006 napisał:
index.php?act=findpost&pid=424413upiekłam w sobote, jedliśmy w drugi dzień świąt, ale nie rzucił mnie na kolana
spróbuje zrobić jeszcze raz, ale przełoże go kremem karpatka a na wierzch zamiast czekolady wyleje gotowane orzechy w miodzie i maśle
No są różne gusta
icon_rolleyes.gif
jednak myślę, że krem karpatka to jakoś nie bardzo
gruebel_2.gif
natomiast orzechy w modzie jak najbardziej
daumen.gif
 

ewalukas

Member
Sie 24, 2006
9,664
0
0
Zrobiłam wczoraj
icon_mrgreen.gif

Tak mi wyszedł

S6300011.JPG
 

Załączniki

  • S6300011.JPG
    S6300011.JPG
    1.5 MB · Wyświetleń: 4

ewalukas

Member
Sie 24, 2006
9,664
0
0
Moni masa stoi 3 dni i nie jest niesmaczna. Jest pycha!
placki po 3 dniach posmarowania masą robią się miękkie.

A lodówka czym ma capić?

Ja zwykle jak mam ciasto w lodówce, to stawiam w szklance trochę octu, żeby ciasto czym innym nie przeszło.
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Blache z ciastem w reklamówke jednorazową wsadzic.
Z jednej strony jedna, z drugiej druga (maja na siebie nachodzic
icon_wink.gif
)i nic nie capi
icon_biggrin.gif
 

ewalukas

Member
Sie 24, 2006
9,664
0
0
No tak, tylko że całe ozdobione ciasto raczej w blachę się nie wsadzi. A chcąc robić w blaszce to boków się nie bardzo da posmarować masą i polewą
gruebel_2.gif

Chyba, że ciasto po prostu nakryć później blachą.
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
daumen.gif


Smacznego i zdaj relacje
icon_mrgreen.gif
 

ewalukas

Member
Sie 24, 2006
9,664
0
0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
12
38
O a czemu nie ma tu przepisu tylko link?
A jak się na gazecie sypnie to zostanie nam "fafnaście" stron zachwytów bez przepisu na ciasto - Ewa proponowałabym skopiować przepis z linka i wraz z tym linkiem niech sobie siedzi w pierwszym wątku tak na "w razie co".
 

trini

Member
Paź 13, 2007
488
0
0
anthea turner w swoim programie mówiła, że żeby nie było zapachów w lodówce, i żeby jedzenie sobą "nie przechodziło" trzeba na najwyższej półce postawić pojemniczek z sodą
icon_smile.gif
 

ewalukas

Member
Sie 24, 2006
9,664
0
0
Cinka @ 25 Oct 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=609912O a czemu nie ma tu przepisu tylko link?
A jak się na gazecie sypnie to zostanie nam "fafnaście" stron zachwytów bez przepisu na ciasto - Ewa proponowałabym skopiować przepis z linka i wraz z tym linkiem niech sobie siedzi w pierwszym wątku tak na "w razie co".
Cinko ja już miałam kilka razy wpisać przepis, ale ciutke inaczej niż na gazecie. Niestety póki co brak czasu
icon_neutral.gif



Trini - może być i proszek do pieczenia i ocet
icon_wink.gif