Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tort orzechowy - szybki
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Aseret" data-source="post: 851644" data-attributes="member: 15338"><p>* włoskie orzechy zmielone 20 dag</p><p> * jaja 6 szt</p><p> * cukier niepełna szklanka</p><p> * biszkopty zmielone 3 łyżki</p><p> * proszek do pieczenia</p><p> * cukier waniliowy</p><p> </p><p> do formy:</p><p> * tłuszcz</p><p> </p><p> krem:</p><p> * masło lub margaryna - 3/4 kostki</p><p> * żółtko 1 szt</p><p> * cukier puder 3/4 szklanki</p><p> * rozpuszczalna kawa 2 łyżeczki</p><p> </p><p> do dekoracji:</p><p> * czekoladowe ziarenka kawy,</p><p> * orzechy włoskie połówki,</p><p>* lub inna - np kremowa dekoracja</p><p></p><p>Białka ubić na sztywną pianę.</p><p> Żółtka utrzeć z cukrem do białości.</p><p> Dalej miksować, dodając do masy jajecznej na przemian starte biszkopty, po łyżce orzechów i pianę.</p><p> Masę przełożyć do natłuszczonej formy.</p><p> Piec 20 minut w piekarniku o temperaturze 180 stopni C.</p><p> Krem:</p><p> kawę rozpuścić w łyżce gorącej wody.</p><p> Masło utrzeć z cukrem i żółtkiem na parze.</p><p> Gdy masa zgęstnieje, dodać kawę.</p><p> </p><p> Ciasto wystudzić.</p><p> Wierzch i boki posmarować cienką warstwą kremu. Tort udekorować połówkami orzechów lub czekoladowymi ziarenkami kawy .</p><p> Ten torcik był robiony na specjalną okazję... chrzciny..</p><p></p><p>[ATTACH=full]41226[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Aseret, post: 851644, member: 15338"] * włoskie orzechy zmielone 20 dag * jaja 6 szt * cukier niepełna szklanka * biszkopty zmielone 3 łyżki * proszek do pieczenia * cukier waniliowy do formy: * tłuszcz krem: * masło lub margaryna - 3/4 kostki * żółtko 1 szt * cukier puder 3/4 szklanki * rozpuszczalna kawa 2 łyżeczki do dekoracji: * czekoladowe ziarenka kawy, * orzechy włoskie połówki, * lub inna - np kremowa dekoracja Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z cukrem do białości. Dalej miksować, dodając do masy jajecznej na przemian starte biszkopty, po łyżce orzechów i pianę. Masę przełożyć do natłuszczonej formy. Piec 20 minut w piekarniku o temperaturze 180 stopni C. Krem: kawę rozpuścić w łyżce gorącej wody. Masło utrzeć z cukrem i żółtkiem na parze. Gdy masa zgęstnieje, dodać kawę. Ciasto wystudzić. Wierzch i boki posmarować cienką warstwą kremu. Tort udekorować połówkami orzechów lub czekoladowymi ziarenkami kawy . Ten torcik był robiony na specjalną okazję... chrzciny.. [ATTACH=full]41226[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tort orzechowy - szybki
Top
Bottom