- Lip 6, 2007
- 730
- 0
- 0
Pokaż załącznik 52181
Biszkopt:
- 6 jaj
- 1 szkl. mąki
- 1 szkl. cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka soku z cytryny
Biszkopt przygotowany sprawdzoną metodą tzn. białka ubić na sztywną pianę dosypując cukier.Następnie dodawać żółtka, mąkę i sok delikatnie mieszając.
Masę na blachę dużą, prostokątną i do piekarnika nagrzanego do 180 st.C na ok.40mi.
Krem:
- 3/4 szkl. mleka
- 2 żółtka
- 2 łyżki mąki
Ugotować budyń, ostudzić
1 kostkę masła ekstra utrzeć z 1 szkl. cukru pudru. Do roztartego dodawać budyń. Gdy masa jest puszysta zacząć dodawać zmiksowane owoce.
W tym torcie są miksowane truskawki, ale mogą być inne owoce np. starte jabłka
Pokaż załącznik 52182
Biszkopt:
- 6 jaj
- 1 szkl. mąki
- 1 szkl. cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka soku z cytryny
Biszkopt przygotowany sprawdzoną metodą tzn. białka ubić na sztywną pianę dosypując cukier.Następnie dodawać żółtka, mąkę i sok delikatnie mieszając.
Masę na blachę dużą, prostokątną i do piekarnika nagrzanego do 180 st.C na ok.40mi.
Krem:
- 3/4 szkl. mleka
- 2 żółtka
- 2 łyżki mąki
Ugotować budyń, ostudzić
1 kostkę masła ekstra utrzeć z 1 szkl. cukru pudru. Do roztartego dodawać budyń. Gdy masa jest puszysta zacząć dodawać zmiksowane owoce.
W tym torcie są miksowane truskawki, ale mogą być inne owoce np. starte jabłka
Pokaż załącznik 52182