Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tort Toffi z dżemem porzeczkowym
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="katarzynka" data-source="post: 3583" data-attributes="member: 27"><p>Biszkopt:</p><p></p><p>6 jajek</p><p>1 szklanka cukru</p><p>1 szklanka mąki</p><p>1/2 szklanki mąki ziemniaczanej</p><p>2 łyzeczki proszku do pieczenia</p><p>szczypta soli</p><p></p><p>Jajka ubić z cukrem, dodac mąkę i proszek delikatnie wymieszać. Piec w 150stopniach. Biszkopt upiec kilka godzin wcześniej.</p><p></p><p></p><p>2 puszki mleka skondensowanego słodkiego gotowac ok.4 godziny na małym ogniu całe zamoczone w wodzie. otworzyc po ostudzeniu.</p><p></p><p>1 litr śmietany kremówki 36% / 30% ubić i dodać do niej żelatyny ostudzonej [3 łyżki rozpuszczonej w 2/3 szklanki wody]</p><p></p><p>30 dag orzechów włoskich</p><p></p><p>Biszkopt podzielić na trzy części.</p><p></p><p>Warstwy tortu:</p><p></p><p>biszkopt</p><p>dżem z czarnej porzeczki</p><p>ubita śmietana</p><p>biszkopt</p><p>karmel</p><p>orzechy</p><p>śmietana</p><p>biszkopt</p><p>karmel</p><p>orzechy</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="katarzynka, post: 3583, member: 27"] Biszkopt: 6 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyzeczki proszku do pieczenia szczypta soli Jajka ubić z cukrem, dodac mąkę i proszek delikatnie wymieszać. Piec w 150stopniach. Biszkopt upiec kilka godzin wcześniej. 2 puszki mleka skondensowanego słodkiego gotowac ok.4 godziny na małym ogniu całe zamoczone w wodzie. otworzyc po ostudzeniu. 1 litr śmietany kremówki 36% / 30% ubić i dodać do niej żelatyny ostudzonej [3 łyżki rozpuszczonej w 2/3 szklanki wody] 30 dag orzechów włoskich Biszkopt podzielić na trzy części. Warstwy tortu: biszkopt dżem z czarnej porzeczki ubita śmietana biszkopt karmel orzechy śmietana biszkopt karmel orzechy [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tort Toffi z dżemem porzeczkowym
Top
Bottom