- Wrz 13, 2004
- 1,003
- 0
- 0
Biszkopt:
6 jajek
1 szklanka cukru
1 szklanka mąki
1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
2 łyzeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
Jajka ubić z cukrem, dodac mąkę i proszek delikatnie wymieszać. Piec w 150stopniach. Biszkopt upiec kilka godzin wcześniej.
2 puszki mleka skondensowanego słodkiego gotowac ok.4 godziny na małym ogniu całe zamoczone w wodzie. otworzyc po ostudzeniu.
1 litr śmietany kremówki 36% / 30% ubić i dodać do niej żelatyny ostudzonej [3 łyżki rozpuszczonej w 2/3 szklanki wody]
30 dag orzechów włoskich
Biszkopt podzielić na trzy części.
Warstwy tortu:
biszkopt
dżem z czarnej porzeczki
ubita śmietana
biszkopt
karmel
orzechy
śmietana
biszkopt
karmel
orzechy
6 jajek
1 szklanka cukru
1 szklanka mąki
1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
2 łyzeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
Jajka ubić z cukrem, dodac mąkę i proszek delikatnie wymieszać. Piec w 150stopniach. Biszkopt upiec kilka godzin wcześniej.
2 puszki mleka skondensowanego słodkiego gotowac ok.4 godziny na małym ogniu całe zamoczone w wodzie. otworzyc po ostudzeniu.
1 litr śmietany kremówki 36% / 30% ubić i dodać do niej żelatyny ostudzonej [3 łyżki rozpuszczonej w 2/3 szklanki wody]
30 dag orzechów włoskich
Biszkopt podzielić na trzy części.
Warstwy tortu:
biszkopt
dżem z czarnej porzeczki
ubita śmietana
biszkopt
karmel
orzechy
śmietana
biszkopt
karmel
orzechy