Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tort truskawkowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Cinka" data-source="post: 1140937" data-attributes="member: 1716"><p>Ja nigdy nie robiłam ze świeżych ale gdybym robiła to zrobiłabym tak:</p><p>Truskawki przygotować, pokroić i wstawić do lodówki</p><p>Galaretkę zrobić i schłodzić porządnie aż zacznie tężeć</p><p>Śmietanę ubić jak już galaretka będzie prawie gęstniejąca</p><p>Wtedy:</p><p>połączyć truskawki a galaretką i dodać do śmietany.</p><p></p><p>To chłodzenie jest ważne bo nie wiem czy inaczej ta masa nie będzie zbyt płynna żeby przekładać nią tort. Jak się robi z mrożonych to ona fajnie tężeje od razu i jest idealna do przekładania, nie trzeba nic czekać.</p><p></p><p>Śmietanę do ubijania trzeba sobie kupić wcześniej ze dwa dni, dzień conajmniej i porządnie schłodzić w lodówce, dobrze jest też schłodzić misę i mieszadła miksera zwłaszcza podczas upałów - wtedy nie będzie problemu ze sztywnością śmietany, ubije się na 100%</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Cinka, post: 1140937, member: 1716"] Ja nigdy nie robiłam ze świeżych ale gdybym robiła to zrobiłabym tak: Truskawki przygotować, pokroić i wstawić do lodówki Galaretkę zrobić i schłodzić porządnie aż zacznie tężeć Śmietanę ubić jak już galaretka będzie prawie gęstniejąca Wtedy: połączyć truskawki a galaretką i dodać do śmietany. To chłodzenie jest ważne bo nie wiem czy inaczej ta masa nie będzie zbyt płynna żeby przekładać nią tort. Jak się robi z mrożonych to ona fajnie tężeje od razu i jest idealna do przekładania, nie trzeba nic czekać. Śmietanę do ubijania trzeba sobie kupić wcześniej ze dwa dni, dzień conajmniej i porządnie schłodzić w lodówce, dobrze jest też schłodzić misę i mieszadła miksera zwłaszcza podczas upałów - wtedy nie będzie problemu ze sztywnością śmietany, ubije się na 100% [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tort truskawkowy
Bottom