Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tort truskawkowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Cinka" data-source="post: 1341028" data-attributes="member: 1716"><p>Na masie truskawkowej na górze smarowałam zawsze bitą śmietaną, bo sama masa z kawałkami truskawek nie tworzy ładnej powierzchni i nie wygląda estetycznie. Chyba że chcesz owocami zakryć caluteńką powierzchnię - to tak. Na truskawkowej masie możesz kłaść owoców do woli - ona zastyga dzięki żelatynie z galaretek w piankę dość stabilną, owoce jej krzywdy nie zrobią na pewno.</p><p>Na bitej śmietanie z dodatkiem żelatyny zresztą tak samo. Tyle że wiadomo - owoce umyte i <u>osuszone</u>.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Cinka, post: 1341028, member: 1716"] Na masie truskawkowej na górze smarowałam zawsze bitą śmietaną, bo sama masa z kawałkami truskawek nie tworzy ładnej powierzchni i nie wygląda estetycznie. Chyba że chcesz owocami zakryć caluteńką powierzchnię - to tak. Na truskawkowej masie możesz kłaść owoców do woli - ona zastyga dzięki żelatynie z galaretek w piankę dość stabilną, owoce jej krzywdy nie zrobią na pewno. Na bitej śmietanie z dodatkiem żelatyny zresztą tak samo. Tyle że wiadomo - owoce umyte i [U]osuszone[/U]. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tort truskawkowy
Top
Bottom