Biszkopt:
6 jaj
12 łyżek płaskich cukru
10 łyżek płaskich mąki
Masa:
2 galaretki brzoskwiniowe
puszka brzoskwiń
400ml śmietany kremówki 30%
540g serka waniliowego
1/2 szklanki cukru pudru
2 Śmietan-fixy
budyń śmietankowy
1/2 szklanki cukru
100g białej czekolady
250g masła
3 łyżki Nutelli
Biszkopt: białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z 6 łyżkami cukru. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodać 6 łyżek cukru i dalej ubijać. Żółtka utarte połączyć za pomocą różdżki z białkami. Dodawać po łyżce mąki i delikatnie wymieszać. Piec w 180 stopniach około 40 minut. Wystudzić i podzielić na 2 krążki.
Masa: galaretki rozpuścić w 1 szklance gorącej wody. Wystudzić i połączyć z serkiem waniliowym. Brzoskwinie osączyć i pokroić na drobne kawałki. Śmietanę ubić ze Śmietan-fixami na sztywno, a nastepnie dodac cukier puder i chwilkę jeszcze chwilę ubijać. Połączyć tężejące serki ze śmietaną i brzoskwiniami. Jeden biszkopt wyłożyć na dno tortownicy i wylac masę, przykryć drugim krążkiem i wstawić na godzinę do lodówki.
Dekoracja: zagotowac sok z brzoskiwń z cukrem i ugotowac na nim budyń, do gorącego dodać połamaną czekoladę, dokładnie wymieszać (aż czekolada się rozpuści) i wystudzić. Zimny budyń utrzeć z masłem. 1/3 masy budyniowej połączyć z nutellą. Boki i wierzch tortu posmarować białą masą. Górę udekorować czekoladowymi i białymi rozetkami.
6 jaj
12 łyżek płaskich cukru
10 łyżek płaskich mąki
Masa:
2 galaretki brzoskwiniowe
puszka brzoskwiń
400ml śmietany kremówki 30%
540g serka waniliowego
1/2 szklanki cukru pudru
2 Śmietan-fixy
budyń śmietankowy
1/2 szklanki cukru
100g białej czekolady
250g masła
3 łyżki Nutelli
Biszkopt: białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z 6 łyżkami cukru. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodać 6 łyżek cukru i dalej ubijać. Żółtka utarte połączyć za pomocą różdżki z białkami. Dodawać po łyżce mąki i delikatnie wymieszać. Piec w 180 stopniach około 40 minut. Wystudzić i podzielić na 2 krążki.
Masa: galaretki rozpuścić w 1 szklance gorącej wody. Wystudzić i połączyć z serkiem waniliowym. Brzoskwinie osączyć i pokroić na drobne kawałki. Śmietanę ubić ze Śmietan-fixami na sztywno, a nastepnie dodac cukier puder i chwilkę jeszcze chwilę ubijać. Połączyć tężejące serki ze śmietaną i brzoskwiniami. Jeden biszkopt wyłożyć na dno tortownicy i wylac masę, przykryć drugim krążkiem i wstawić na godzinę do lodówki.
Dekoracja: zagotowac sok z brzoskiwń z cukrem i ugotowac na nim budyń, do gorącego dodać połamaną czekoladę, dokładnie wymieszać (aż czekolada się rozpuści) i wystudzić. Zimny budyń utrzeć z masłem. 1/3 masy budyniowej połączyć z nutellą. Boki i wierzch tortu posmarować białą masą. Górę udekorować czekoladowymi i białymi rozetkami.
