Zarówno biszkopt jak i to co w środku jak najbardziej każdy "po swojemu" - co kto lubi; chodziło mi bardziej o to aby pokazać zdobienie tortu
U mnie:
Biszkopt (kogoś z forum - nie pamiętam - wybaczcie):
4 jajka
szklanka cukru
szklanka mąki luksusowej
1/4 szklanki mąki ziemniaczanej
2 łyżeczki proszku do pieczenia (płaskie łyżeczki)
łyżka octu
Jajka z cukrem ubijamy do białości. Dodajemy mąki, proszek do pieczenia -
ubijamy i na sam koniec dolewamy łyżkę octu.
Pieczemy na złotawy kolor - sprawdzamy patyczkiem i gotowe
(Oczywiście na ten torcik piekłam 2 biszkopty w blaszce 25 na 30 cm bo
przepis jest na tortownicę 26 cm)
Masa:
Budyń z
2 szkl mleka
3 płaskich łyżek mąki pszennej
6 płaskich łyżek mąki ziemniaczanej
1/2 szklanki cukru
wymieszać z 25 dag masła i gotowe
(oczywiście masy znowu z dwóch porcji + owoce)
Za inspiracje dziękuję Elce
U mnie:
Biszkopt (kogoś z forum - nie pamiętam - wybaczcie):
4 jajka
szklanka cukru
szklanka mąki luksusowej
1/4 szklanki mąki ziemniaczanej
2 łyżeczki proszku do pieczenia (płaskie łyżeczki)
łyżka octu
Jajka z cukrem ubijamy do białości. Dodajemy mąki, proszek do pieczenia -
ubijamy i na sam koniec dolewamy łyżkę octu.
Pieczemy na złotawy kolor - sprawdzamy patyczkiem i gotowe
(Oczywiście na ten torcik piekłam 2 biszkopty w blaszce 25 na 30 cm bo
przepis jest na tortownicę 26 cm)
Masa:
Budyń z
2 szkl mleka
3 płaskich łyżek mąki pszennej
6 płaskich łyżek mąki ziemniaczanej
1/2 szklanki cukru
wymieszać z 25 dag masła i gotowe
(oczywiście masy znowu z dwóch porcji + owoce)
Za inspiracje dziękuję Elce


Ostatnią edycję dokonał moderator: