Tort wielkanocny

bo66

Member
Kwi 4, 2008
370
0
0
Biszkopt z blogu moje wypieki.
http://mojewypieki.blox.pl/2009/06/Biszkopt-przepis-II.html

KREM:

2 budynie śmietankowe z dodatkiem cukru każdy 750ml mleka
100g masła
1 serek philadelphia

DODATKOWO:
dżem truskawkowy kilka łyżek
brzoskwinie w zalewie.


Budynie ugotować w 750 ml.mleka przykryć garnek torebka foliowa i zostawić do wystudzenia.Masło utrzeć dodawać stopniowo ostudzony budyń na przemian z serkiem philadelphia.Składniki na krem muszą być tej samej temperatury.
Biszkopt przekrojony na trzy części -każda nasączona zalewa z brzoskwini i posmarowana dżemem ,a następnie kremem.
Na krem położone pokrojone brzoskwinie.
 

Załączniki

  • Picture_027.jpg
    Picture_027.jpg
    1.2 MB · Wyświetleń: 1
  • Picture_028.jpg
    Picture_028.jpg
    1.2 MB · Wyświetleń: 1
Ostatnią edycję dokonał moderator:

bo66

Member
Kwi 4, 2008
370
0
0
Dwa pierwsze zdjęcia są takie same
dump.gif
Bardzo proszę o usuniecie jednego
icon_biggrin.gif
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy