Tort wiśniowo-czekoladowy

ewalukas

Member
Sie 24, 2006
9,664
0
0
Tak się zastanawiam dlaczego
gruebel_2.gif

Może do galaretki za dużo wody dałaś?
 

ewalukas

Member
Sie 24, 2006
9,664
0
0
Do mojego biszkoptu dodałam odrobinę kakao. Na pół szklanki mąki dałam nie całą łyżkę kakao.
 

ewalukas

Member
Sie 24, 2006
9,664
0
0
Cieszę się, że smakowało mimo nie udanej masy
icon_wink.gif


Ja nasączam biszkopty wodą z dodatkiem aromatu, akurat te biszkopty aromatem wiśnia whisky. Oczywiście 1-2 krople na szklankę wody, żeby za bardzo czuć nie było.
 

dioda87

Member
Mar 8, 2007
58
0
0
Niestety moja rodzinka nie toleruje aromatów i musze stosowac naturalne metody:) Zazwyczaj nasączam wodą z sokiem cytrynowym:)
 

asiakliny

Member
Wrz 29, 2007
15
0
0
Mi też masa wiśniowa wyszła lejąca. Dodałam żelatyny i siedzi teraz w lodówce zobaczymy, co wyjdzie.
gruebel_2.gif
Ile powinno być tych wiśni, mały słoiczek? Bo miałam w takich większych i może było ich za dużo?
 

ewalukas

Member
Sie 24, 2006
9,664
0
0
No to ja nie wiem czemu tak Wam wychodzi
gruebel_2.gif
Dobrych kilka razy robiłam tą masę, i tylko raz wyszła taka lejąca, jak robiłam z malinami i jeżynami. Ale po kilku godzinach w lodówce była OK i nadawała się do przełożenia tortu.
Zwykle robię z małego słoiczka wiśni, taki po dżemie.
 

dioda87

Member
Mar 8, 2007
58
0
0
Ważne, że ciacho jest boskie:) Pierwszy raz znajome mamy prosiły mnie o przepis:) a tak to ja zawsze brałam od nich przepisy:) Hehe