Torty kanapkowe*

ewa1203

Member
Gru 13, 2008
181
0
0
torty robią wrażenie...świetne... Kakarzynko piękne ozdobienie, powiedz mi tylko czy nie miałaś problemu z krojeniem?
zastanawiam się czy tak pięknie ułożona szynka i inne składniki dobrze się kroją, czy też się jakoś rozsuwają i niszczą cały efekt...

pozdrawiam
icon_smile.gif

doris71

Member
Lis 9, 2008
9,365
0
0
po pierwszych próbach, doszłam do tego
- trochę polać żelatyną, tak żeby tylko posklejała, ale prawie jej nie widać
icon_smile.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Dorotka.p

Member
Wrz 21, 2007
1,661
3
38
Zrobiłam taki tort na Sylwestra. Oczywiście wszystkim opadła szczęka z wrażenia. Wyglądał obłędnie i był hitem przyjęcia. Dziękuje za przepis. Z pewnością zrobię go jeszcze nie raz.

Dorotka.p

Member
Wrz 21, 2007
1,661
3
38
Fotki niestety nie mam, ale wrażenie zostanie na długo. Znajomi prawie się bili o kolejny kawalek i dlatego tort bardzo szybko zniknął. Co tu gadać, naprawdę super smaczny był.
anbetung.gif

doris71

Member
Lis 9, 2008
9,365
0
0
handclasp.gif
podziwialibyśmy i "posmakowali" wirtualnie, dawno tortu nie robiłam, na urodziny sobie chyba zrobię

kakarzynka

Member
Lis 22, 2005
86
0
0
Przepraszam, nie zauważyłam pytania. Może się komuś jednak przyda informacja że to się pięknie wciska w ten krem jajeczny i bardzo ładnie trzyma, nie potrzebowało żadnej galaretki. Każdy kawałek był w "komplecie" może te wredne pomidorki wypadały jedynie ale o dziwo też nie za każdym razem;)

ewelina2

Member
Lip 7, 2011
1
0
0
kochane chciałabym cos takiego zrobic ale z 3 pochenków chlebka to za duzo,i nie umiem sobie tego dobrze obliczyc z 1 lub 2 zeby odpowiednio dobrac ilośc pozostałych składników,poratujecie?Korzystając z okazji moze cos mi polecicie na urodziny dziecka,cos dobrego a szybkiego co nie zajmie mi zbyt duzo czasu przy mniejszym malenstwie

ajaj

Active member
Wrz 17, 2008
1,675
26
48
A mnie interesuje czy ten chleb nie robi sie za bardzo rozdyzdany? Nie cierpie rozmoczonego chleba a mam chetke zablysnac takim tortem. I czy nie smakuje on jak wczorajsza kanapka zapomniana w tornistrze? Sorry za glupie pytanie ale jakies takie skojarzenie z dziecinstwa mi sie przypomnialo. Bardzo mi sie podobaja te torty dlatego chce sie pozbyc wszelkich watpliwosci.

Doruśka

Member
Mar 28, 2006
5,233
0
36
ja robię te torty na wszelkie imprezy, bo są lubiane, robię rano , wieczorem są super.PAstę robię z 6 jaj na 1,5 chleba tostowego.

wg mnie wszystko (moze oprócz piernika i bigosu;) gorzej smakuje na następny dzień.
Ajaj- czy Ty myslisz,że tyle osób robiłoby takie torty gdyby smakowały jak stara kanapka? nawet nie na cinie, ale w całym internecie jest pełno takich przepisów...

Doruśka

Member
Mar 28, 2006
5,233
0
36
Agatka! ja Ciebie proszę
icon_smile.gif
)))chociaż popatrz ilu chińczyków jada stare jaja.....

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
13
38
ajaj @ 18 Oct 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1197596A mnie interesuje czy ten chleb nie robi sie za bardzo rozdyzdany? Nie cierpie rozmoczonego chleba a mam chetke zablysnac takim tortem. I czy nie smakuje on jak wczorajsza kanapka zapomniana w tornistrze? Sorry za glupie pytanie ale jakies takie skojarzenie z dziecinstwa mi sie przypomnialo. Bardzo mi sie podobaja te torty dlatego chce sie pozbyc wszelkich watpliwosci.
Jesli chesz zabłysnąć czymkolwiek to przed imprezą zrób i przetestuj na sobie nowy przepis, zrób dla domowników, spróbuj przechować, spróbuj na drugi dzień... bo robienie nowości na imprezy nigdy nie jest najlepszym pomysłem - zawsze może się cos nie udać a juz w czymś czego się nigdy wczesniej nie robiło to dopiero...

lemina

Member
Kwi 23, 2006
1,690
0
0
QUOTE (Eve.eire @ 10 Jan 2012, 17:55 ) index.php?act=findpost&pid=1240382
biggrinflip.gif
Jak nic trzeba wypróbować przepis....
Puf, puf, puf, zniknij zła siło! A kysz, a kysz, a kysz (za około tydzień wypróbuję). Sio siło nieczysta!

Eve.eire - czy już pisałam, że Ciebie nie lubię? Nie? To powtórzę: Ty Ewo podła, na pokuszenie niewinne dusze prowadzisz... Nie lubię Ciebie. NO!

Wrzuciłam w Google:
https://www.google.com/search?q=Voileip%C3%...2LuOH4gTM0KSaBg

https://www.google.com/search?q=Sm%C3%B6rg%...FNoLc4QTm-Kn4BQ

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy