- Wrz 17, 2004
- 44,979
- 5
- 0
wpisuje do kuchni polskiej, ale szanowny malzonek mial okazje degustowac jako tradycje kuchni ... rumunskiej <!--emoid--><!--endemo--> ach ci sasiedzi...
4-5 marchwi
1-2 pietruszki
kawalek selera
3 jajka na twardo
2 ogorki kiszone
puszka groszku konserwowego
1-2 twarde, kwaskowe, soczyste jablka
nieduza cebula
4-5 grzybkow marynowanych
2 lyzeczki musztardy
majonez
sol i pieprz
wszystko pokroic, pomieszac i podawac.
dla tych z "drugiej strony" oceanu.
Pietruszka na wage zlota. Mozna ja zastapic kawalkiem pasternaku (1/2)
Poza tym marchew slodsza niz w Polsce, to samo z groszkiem. Nie zawsze to zaleta
Dobrze robi dodanie 2 ziemniakow (slone). A w razie gdy majonez zawodzi (Helmann's wydaje mi sie dosc slony) dodac troche soku z cytryny.
Niby to zwykla salatka, ale moze dlatego najczesciej prosi o nia rodzinka.
Tradycyjnie tez jest na Wielkanoc.
4-5 marchwi
1-2 pietruszki
kawalek selera
3 jajka na twardo
2 ogorki kiszone
puszka groszku konserwowego
1-2 twarde, kwaskowe, soczyste jablka
nieduza cebula
4-5 grzybkow marynowanych
2 lyzeczki musztardy
majonez
sol i pieprz
wszystko pokroic, pomieszac i podawac.
dla tych z "drugiej strony" oceanu.
Pietruszka na wage zlota. Mozna ja zastapic kawalkiem pasternaku (1/2)
Poza tym marchew slodsza niz w Polsce, to samo z groszkiem. Nie zawsze to zaleta
Dobrze robi dodanie 2 ziemniakow (slone). A w razie gdy majonez zawodzi (Helmann's wydaje mi sie dosc slony) dodac troche soku z cytryny.
Niby to zwykla salatka, ale moze dlatego najczesciej prosi o nia rodzinka.
Tradycyjnie tez jest na Wielkanoc.
Ostatnią edycję dokonał moderator: