Trójkąty schabowe wypełnione żurawiną.
Pokaż załącznik 499
4 plastry schabu
4 łyżeczki konfitury żurawinowej
2 ząbki czosnku
natka pietruszki (kilka listków)
ocet balsamiczny
2 jajka
mąka do obtaczania
olej do smażenia
przyprawy:
sól kamienna mielona
papryka słodka mielona
chili
oregano
bazylia
rozmaryn
1. Schab rozbijamy na bardzo cienkie plastry.
2. Każdy plaster schabu posypujemy przyprawami. Na środku schabu układamy po łyżeczce żurawiny, po pół rozgniecionego ząbka czosnku, po lisku natki pietruszki.... i to wszystko zalewamy kapką octu balsamicznego.
3. Tak przyprawiony schab składamy w trójkąty.
4. Obtaczamy w mące + w jajku z dodatkiem bazylii. Smażymy na wolnym ogniu - z każdej strony - ok. 20 minut.
Źródło: ja
Pokaż załącznik 499
4 plastry schabu
4 łyżeczki konfitury żurawinowej
2 ząbki czosnku
natka pietruszki (kilka listków)
ocet balsamiczny
2 jajka
mąka do obtaczania
olej do smażenia
przyprawy:
sól kamienna mielona
papryka słodka mielona
chili
oregano
bazylia
rozmaryn
1. Schab rozbijamy na bardzo cienkie plastry.
2. Każdy plaster schabu posypujemy przyprawami. Na środku schabu układamy po łyżeczce żurawiny, po pół rozgniecionego ząbka czosnku, po lisku natki pietruszki.... i to wszystko zalewamy kapką octu balsamicznego.
3. Tak przyprawiony schab składamy w trójkąty.
4. Obtaczamy w mące + w jajku z dodatkiem bazylii. Smażymy na wolnym ogniu - z każdej strony - ok. 20 minut.
Źródło: ja

Ostatnią edycję dokonał moderator: