Trójkąty schabowe wypełnione żurawiną.

Azazelle

Member
Wrz 1, 2006
1,706
0
0
Ta żurawina mnie natchła jakiś czas temu i przymierzałam się, żeby w tym tygodniu popełnić, ale najazd ciotek uniemożliwił ("bo może nie wyjść").
Wydumałam sobie, że wezmę kurze cycki, wytnę w nich kieszenie, doprawię, wetknę do środka żurawinę z czosnkiem i upiekę w alufolii a na koniec dam na to po plastrze mozarelli
icon_smile.gif

Będzie wersja dietetyczna
icon_wink.gif

Mam nadzieje, że wyjdą! To na przyszłą niedzielę.

Layla

Member
Kwi 20, 2005
2,869
1
0
Wyśmienite! To takie popisowe mięsko na obiad tzw. "wizytację" no i prezentuje się ładnie! Dzięki za przepisik!
anbetung.gif
bussi.gif

ja.1980

Member
Paź 12, 2005
212
0
0
Dzisiaj robię, mam jednak pytanie: czy ta panierka w oryginale składa się tylko z mąki i jaja? Bez bułki na wierzchu?

ja.1980

Member
Paź 12, 2005
212
0
0
Zrobiłam bez bułki i bardzo dobrze bo bułka by tylko popsuła ten wyśmienity efekt.
Jak dla mnie ten przepis jest numerem jeden spośród wszystkich mięsnych przepisów. Zazdroszczę autorce talentu w wymyślaniu wspaniałych potraw. Najlepsza restauracja by się nie powstydziła. Niebo w gębie!
Dziękuje za przepis. Wchodzi na stałe do naszego menu (również tego na wyjątkowe okazje). Polecam gorąco!

janie

Well-known member
Paź 23, 2004
3,825
1,592
113
Witam. Tak, z okazji imienin mojego - będzie u mnie właśnie "wizytacja" noworoczna jego Mamusi. Zatem kartkuję nasze forum w poszukiwaniu mięska-cudu, mającego olśnić całe zgromadzenie i żonę jego brata (dobrą kucharkę, acz uszczypliwą). Po tym przydługim wstępie dodam jeszcze, że zachwycił mnie Corpus delicti autorstwa Hichoty oraz Wasze opinie. Miałam kilka pytań, na większość już znam odpowiedź po odczytaniu wątku. Ale ... jeśli któraś z Was przedmówczyń jest na forum (a nie np. śmiga na nartach) to czy to ma być panierka jajo rozmącone z maką, czy mięsko "ciap" w mąkę, a potem w jajo z przyprawami i dopiero na patelnię? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź i ewentualne rady.
weihnachtsbaum.gif

ja.1980

Member
Paź 12, 2005
212
0
0
Ja robiłam jajko rozmieszane z bazylią, a mąkę oddzielnie.
Chyba dziś zrobię powtórkę
icon_smile.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

janie

Well-known member
Paź 23, 2004
3,825
1,592
113
Dzięki wielkie. tez tak zrobię. Pozdrawiam
weihnachten2.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy