- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
Czyli brownies z trzema czekoladami.
185gr miękkiego masła
185gr pokruszonej czarnej, gorzkiej czekolady (najlepiej 70% zawartości kakao)
3 jajka
275gr cukru
80gr mąki
60gr kakao
opakowanie cukru waniliowego
szczypta soli
100gr mlecznej czekolady
100gr białej czekolady
Nagrzać piekarnik do 180°C. Wysmarować formę (kwadratowa 23cm) masłem i
poruszyć mąką. Czarną czekoladę rozpuścić z masłem – dokładnie wymieszać i
odstawić do przestygnięcia. Jajka ubić z cukrem na puszysty krem, dodać
gorzką czekoladę i wymieszać. Następnie stopniowo dodawać kakao i mąkę oraz
cukier waniliowy i szczyptę soli cały czas mieszając. Do z i m n e g o
ciasta dorzucić połamaną na kawałki czarną i mleczną czekoladę. Wymieszać.
Piec 35-40 min. Godne polecenia i naprawdę pyszne, przynajmniej tak goście
twierdzili
Można podawać ze świeżymi malinami lub lodami waniliowymi.
Przepis pochodzi z książki „Recettes saveurs” Donna Hay
reszta (m.innymi zdjęcia) tutaj http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=7...3263&a=30843263
gorąco polecam
185gr miękkiego masła
185gr pokruszonej czarnej, gorzkiej czekolady (najlepiej 70% zawartości kakao)
3 jajka
275gr cukru
80gr mąki
60gr kakao
opakowanie cukru waniliowego
szczypta soli
100gr mlecznej czekolady
100gr białej czekolady
Nagrzać piekarnik do 180°C. Wysmarować formę (kwadratowa 23cm) masłem i
poruszyć mąką. Czarną czekoladę rozpuścić z masłem – dokładnie wymieszać i
odstawić do przestygnięcia. Jajka ubić z cukrem na puszysty krem, dodać
gorzką czekoladę i wymieszać. Następnie stopniowo dodawać kakao i mąkę oraz
cukier waniliowy i szczyptę soli cały czas mieszając. Do z i m n e g o
ciasta dorzucić połamaną na kawałki czarną i mleczną czekoladę. Wymieszać.
Piec 35-40 min. Godne polecenia i naprawdę pyszne, przynajmniej tak goście
twierdzili

Przepis pochodzi z książki „Recettes saveurs” Donna Hay
reszta (m.innymi zdjęcia) tutaj http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=7...3263&a=30843263
gorąco polecam