TROPIKALNE CIASTO MARCHEWKOWE
Ciasto najlepiej sobie przygotowac na dzien przed jedzeniem , albo chocaz kilka godzin.Jes to bardzo smaczne i aromatyczne ciasto aczkolwiek moze zabrac troszeczke czasu szukanie skladnikow.
Ciasto:
2 1/3szkl maki, przesiac
1 szkl slodkich wiorek kokosowych
1 szkl macadamia orzechow
3/4 szkl posiekanego krystalizowanego imbiru
3 1/2 l-czki cynamonu
2 1/2 l-czki proszku do pieczenia
1 l-czka soli
1/2 l-czki sody do pieczenia
2 szkl brazowego cukru
1 szkl oleju
4 duze jaja
2 l-czki aromatu waniliowego
2 szkl drobno startej marchwki
2 puszki czastek ananasa( najlepiej od razu kupic puree)
Wierzch- polewa:
3 opakowania Philadelphi
3/4 szkl masla
2 szkl cukru pudru
3/4 szkl cream of coconut- dostepny u nas w supermarketach a orientalnej secji w pudeleczku
1 l-czka waniliowego ekstraktu
½ l-czki kokosowego aromatu
14 calych macadamia orzechow
1/4 szkl posiekanego cukrowanego imbiru imbiru
Z tym imbirem to on wyglada jak zolte kostki galaretki obtoczone w cukrze
Ciasto:
Polaczyc 1/3 szkl maki z kolejnymi 3 skladnikami w blenderze. Pozostala make mieszamy z cynamonem, proszkiem do do piecz, sola I soda w misce.
Uzywajac miksera, ubic cukier i oliwe, dodajemy po jednym jaju, wanilie a na koncu maczna miksture. Kiedy gotowe dodajemy kokos, orzechy , marchewke I ananasa- miedszamy lyzka.
Ciasto pieczemy przez okolo 30 minut w 180C , a nastepnie studzimy okolo godziny.
frosting:
Ubijamy cream cheese razem z maslem az wyjdzie gladka mikstura. Dodajemy cukier , krem z kokosa I aromaty- pozostawiamy w lodowce na 30 minut.
JA do frosting dodajem jeszcze lyzeczke wodki i kilka kropel soku z limetki
Ciasto kroimy na 3 czesci I przekladamy- ciasto- frosting- ciasto- frosting – ciasto- frosting. Ostatnim razem smaujemy wierzch razem z bokami- chlodzimy przez 30 minut Wierzch posypujemy orzechami I imbirem –chlodzimy jeszcze przez godzine
Smacznego
* NA razie wam wrzucam zdjecie z netu bo ten komp ktory teraz uzywam nie ma podlaczenia do aparatu, bede musiala na Przemka kompa sciagnac i wtedy wstawie
Ciasto najlepiej sobie przygotowac na dzien przed jedzeniem , albo chocaz kilka godzin.Jes to bardzo smaczne i aromatyczne ciasto aczkolwiek moze zabrac troszeczke czasu szukanie skladnikow.

Ciasto:
2 1/3szkl maki, przesiac
1 szkl slodkich wiorek kokosowych
1 szkl macadamia orzechow
3/4 szkl posiekanego krystalizowanego imbiru
3 1/2 l-czki cynamonu
2 1/2 l-czki proszku do pieczenia
1 l-czka soli
1/2 l-czki sody do pieczenia
2 szkl brazowego cukru
1 szkl oleju
4 duze jaja
2 l-czki aromatu waniliowego
2 szkl drobno startej marchwki
2 puszki czastek ananasa( najlepiej od razu kupic puree)
Wierzch- polewa:
3 opakowania Philadelphi
3/4 szkl masla
2 szkl cukru pudru
3/4 szkl cream of coconut- dostepny u nas w supermarketach a orientalnej secji w pudeleczku
1 l-czka waniliowego ekstraktu
½ l-czki kokosowego aromatu
14 calych macadamia orzechow
1/4 szkl posiekanego cukrowanego imbiru imbiru
Z tym imbirem to on wyglada jak zolte kostki galaretki obtoczone w cukrze
Ciasto:
Polaczyc 1/3 szkl maki z kolejnymi 3 skladnikami w blenderze. Pozostala make mieszamy z cynamonem, proszkiem do do piecz, sola I soda w misce.
Uzywajac miksera, ubic cukier i oliwe, dodajemy po jednym jaju, wanilie a na koncu maczna miksture. Kiedy gotowe dodajemy kokos, orzechy , marchewke I ananasa- miedszamy lyzka.
Ciasto pieczemy przez okolo 30 minut w 180C , a nastepnie studzimy okolo godziny.
frosting:
Ubijamy cream cheese razem z maslem az wyjdzie gladka mikstura. Dodajemy cukier , krem z kokosa I aromaty- pozostawiamy w lodowce na 30 minut.
JA do frosting dodajem jeszcze lyzeczke wodki i kilka kropel soku z limetki
Ciasto kroimy na 3 czesci I przekladamy- ciasto- frosting- ciasto- frosting – ciasto- frosting. Ostatnim razem smaujemy wierzch razem z bokami- chlodzimy przez 30 minut Wierzch posypujemy orzechami I imbirem –chlodzimy jeszcze przez godzine
Smacznego
* NA razie wam wrzucam zdjecie z netu bo ten komp ktory teraz uzywam nie ma podlaczenia do aparatu, bede musiala na Przemka kompa sciagnac i wtedy wstawie