Truskawki pasteryzowane w soku własnym

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,925
6,344
113
Prosty przepis znaleziony w "Kuchni rosyjskiej" H. Seheń:

Dokładnie umyte truskawki wymieszać z cukrem w emaliowanym naczyniu (w proporcji 300 g cukru na 3 kg owoców), umieścić w kąpieli wodnej, przykryć i szybko ogrzewać do rozpuszczenia cukru i wytworzenia soku. Przekładać do czystych słoiczków, pasteryzować około 30 minut.

Podobnie można pasteryzować porzeczki, maliny i jagody.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Sinistra

Member
Lut 21, 2005
16,701
3
38
Dzięki za wpisanie
anbetung.gif
 

kermidt

Member
Wrz 17, 2004
44,979
6
0
To musi byc swietne!
I jak malo cukru!

szkoda
icon_evil.gif
ze maz skosil
icon_evil.gif
truskawki
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy