Truskawki pod pierzynka jogurtowo - bazyliowa

Marga

Member
Wrz 16, 2004
554
0
0
Truskawki pod pierzynka jogurtowo - bazyliowa

Orzezwiajacy, smaczny a przede wszystkim ekspresowy deser.

full_p6120670_.jpg




Skladniki dla 2 osob:
250 g truskawek
1 lyzka soku z cytryny
2 lyzki cukru pudru
300 g greckiego naturalnego jogurtu smietankowego
2 dorodne listki bazylii


Truskawki umyc pod biezaca woda. Osuszyc recznikiem papierowym.
Oczyscic z ogonkow. Polowe truskawek zmiksowac z sokiem z cytryny i z
cukrem pudrem. Mus truskawkowy odstawic na godzine do lodowki.

Przed podaniem, pozostale truskawki pokroic w talarki i przelozyc do
pucharkow, szklanek lub miseczek (pelna dowolnosc). Listki bazylii
rozerwac palcami na drobne strzepy i wymieszac z jogurtem. Truskawki
przykryc pierzynka jogurtowa. Calosc zas "podlac" schlodzonym musem
truskawkowym.

:smacznego:

Marga
 

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
2
0
Ufff, ledwo żyję, dwa dania wszamaliśmy i ten przepyszny deser :lol: Super jest, mało słodki, bardzo orzeźwiający i robi się go z pare chwil :lol:
 

yenulka

Member
Lis 16, 2004
4,354
1
0
po prostu pyszne :mniam:

pzdr
yenn