Składniki:
450 g jogurtu naturalnego
Szklanka schłodzonej kremówki
½ szklanki mleka
3 łyżki żelatyny
½ szklanki cukru pudru
250 g truskawek
Kilka okrągłych biszkoptów, 2 łyżeczki startej czekolady
Średniej wielkości miskę wyłożyć dokładnie folią spożywczą.
Żelatynę namoczyć w mleku i rozpuścić w kąpieli wodnej. Kremówkę ubić na sztywno. Jogurt zmiksować z cukrem pudrem. Truskawki opłukać i osuszyć, większość pokroić w kostkę, część przekroić na pół. Miskę wyłożyć folią spożywczą. Połówkami wyłożyć dno miski. Jogurt wymieszać z żelatyną i ubitą kremówką, następnie dodać truskawki i delikatnie wymieszać. Ostrożnie przełożyć masę do miski. Odstawić do lodówki na 10 minut, po tym czasie ułożyć na masie biszkopty. Ponownie wstawić do lodówki, na co najmniej 5 godzin. Sernik przełożyć na talerz, oprószyć wiórkami z czekolady.

450 g jogurtu naturalnego
Szklanka schłodzonej kremówki
½ szklanki mleka
3 łyżki żelatyny
½ szklanki cukru pudru
250 g truskawek
Kilka okrągłych biszkoptów, 2 łyżeczki startej czekolady
Średniej wielkości miskę wyłożyć dokładnie folią spożywczą.
Żelatynę namoczyć w mleku i rozpuścić w kąpieli wodnej. Kremówkę ubić na sztywno. Jogurt zmiksować z cukrem pudrem. Truskawki opłukać i osuszyć, większość pokroić w kostkę, część przekroić na pół. Miskę wyłożyć folią spożywczą. Połówkami wyłożyć dno miski. Jogurt wymieszać z żelatyną i ubitą kremówką, następnie dodać truskawki i delikatnie wymieszać. Ostrożnie przełożyć masę do miski. Odstawić do lodówki na 10 minut, po tym czasie ułożyć na masie biszkopty. Ponownie wstawić do lodówki, na co najmniej 5 godzin. Sernik przełożyć na talerz, oprószyć wiórkami z czekolady.
