Przepis pod tym uwodzicielskim tytułem znalazlam w dodatku do miesięcznika "Moje Gotowanie". Postanowiłam sprawdzić ile warta jest ta pokusa. Na pewno zachodu na jej przygotownie, bo smakuje wyśmienicie. Składniki dla 4 osób.
Składniki
po garści liści 3 różnych sałat (wzięłam zieloną kędzierzawą, radicchio i trochę rukoli)
25 dkg truskawek
30 dkg sera feta (miałam tylko 20 dkg)
5 łyżek oliwy
3 łyżki octu balsamicznego
sól, pieprz
liście świeżej bazylii (kilka liści)
Sałaty należy umyć i dokładnie osuszyć. Truskawki opłukać, usunąć szypułki, osuszyć - większe pokroić na połówki i ćwiartki. Ser pokroić w kostkę. Oliwę mieszamy z octem balsamicznym, solą, pieprzem i posiekanymi listkami bazylii. Na półmisku układamy kolorowe sałaty ( ja je trochę porwałam na mniejsze kawałki), pokrojone truskawki i kostki sera. Wszystko polewamy sosem i lekko mieszamy. Podaje się zaraz po przyrządzeniu.
Składniki
po garści liści 3 różnych sałat (wzięłam zieloną kędzierzawą, radicchio i trochę rukoli)
25 dkg truskawek
30 dkg sera feta (miałam tylko 20 dkg)
5 łyżek oliwy
3 łyżki octu balsamicznego
sól, pieprz
liście świeżej bazylii (kilka liści)
Sałaty należy umyć i dokładnie osuszyć. Truskawki opłukać, usunąć szypułki, osuszyć - większe pokroić na połówki i ćwiartki. Ser pokroić w kostkę. Oliwę mieszamy z octem balsamicznym, solą, pieprzem i posiekanymi listkami bazylii. Na półmisku układamy kolorowe sałaty ( ja je trochę porwałam na mniejsze kawałki), pokrojone truskawki i kostki sera. Wszystko polewamy sosem i lekko mieszamy. Podaje się zaraz po przyrządzeniu.