- Lis 12, 2007
- 304
- 0
- 0
Zrobione wczoraj, z racji tego, że taki upał to tylko takie słodkości wskazane
spód:
paczka okrągłych biszkoptów
pierwsza warstwa:
1 truskawkowa galaretka
1 łyżeczka żelatyny
1 szklanka zmiksowanych truskawek
1 szklanka kompotu truskawkowego
100 g śmietany 30%
druga warstwa
200 g jogurtu naturalnego
1 łyżeczka żelatyny
truskawki do ozdoby
tortownice średnicy 21 cm wyłożyć folia spożywczą, żeby zapobiec wycieknięciu masy,
wyłożyć dno biszkoptami
galaretkę i żelatynę rozpuścić w kompocie, jak ostygnie dodać zmiksowane truskawki,
śmietanę lekko ubić, połączyć z galaretką, 3 łyżki wylać na biszkopty, żeby przykleiły się
do dna. Wylać masa i wstawić do lodówki do stężenia.
zrobić drugą warstwę: 1 łyżeczkę żelatyny rozpuścić w niedużej ilości wody, wymieszać z jogurtem naturalnym, wylać na stężałą masę truskawkową i od razu układać truskawki na masie
spód:
paczka okrągłych biszkoptów
pierwsza warstwa:
1 truskawkowa galaretka
1 łyżeczka żelatyny
1 szklanka zmiksowanych truskawek
1 szklanka kompotu truskawkowego
100 g śmietany 30%
druga warstwa
200 g jogurtu naturalnego
1 łyżeczka żelatyny
truskawki do ozdoby
tortownice średnicy 21 cm wyłożyć folia spożywczą, żeby zapobiec wycieknięciu masy,
wyłożyć dno biszkoptami
galaretkę i żelatynę rozpuścić w kompocie, jak ostygnie dodać zmiksowane truskawki,
śmietanę lekko ubić, połączyć z galaretką, 3 łyżki wylać na biszkopty, żeby przykleiły się
do dna. Wylać masa i wstawić do lodówki do stężenia.
zrobić drugą warstwę: 1 łyżeczkę żelatyny rozpuścić w niedużej ilości wody, wymieszać z jogurtem naturalnym, wylać na stężałą masę truskawkową i od razu układać truskawki na masie
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: