- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
Tuna Melt: banalnie proste, genialnie smaczne - kanapka z tuńczykiem na ciepło. Dlaczego banalnie proste? Bo wymaga jedynie zapieczenia sałatki z tuńczyka na ulubionym pieczywie. Ponadto bardzo łatwo jest dostosować i doprawić sałatkę wg własnego smaku. Mniej pikantnie? Bardziej? Więcej dodatków? Nic prostszego!
1 puszka tuńczyka w oleju
3 łyżki siekanego szczypiorku
1-2 łyżki kaparów
1 łyżeczka ostrego sosu chili
2 łyżki majonezu
1 łyżka startego żółtego sera
starty żółty ser do posypania kanapek (może dodać także startą mozzarellę)
kromki ulubionego pieczywa
Z podanych składników przygotowujemy sałatkę (pastę) tuńczykową. Doprawiamy do smaku ewentualnie solą/pieprzem. Sałatkę układamy na kromkach pieczywa, posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy, aż ser się rozpuści i będzie złoty, a brzegi pieczywa rumiane. Ser na kanapce oprószyłam dodatkowo pieprzem cayenne.
Podajemy na ciepło.

1 puszka tuńczyka w oleju
3 łyżki siekanego szczypiorku
1-2 łyżki kaparów
1 łyżeczka ostrego sosu chili
2 łyżki majonezu
1 łyżka startego żółtego sera
starty żółty ser do posypania kanapek (może dodać także startą mozzarellę)
kromki ulubionego pieczywa
Z podanych składników przygotowujemy sałatkę (pastę) tuńczykową. Doprawiamy do smaku ewentualnie solą/pieprzem. Sałatkę układamy na kromkach pieczywa, posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy, aż ser się rozpuści i będzie złoty, a brzegi pieczywa rumiane. Ser na kanapce oprószyłam dodatkowo pieprzem cayenne.
Podajemy na ciepło.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: